Şubat ataması neden yok?

Şubat ataması neden yok?

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Şubat ataması olmayacağını söyleyerek, MEB'de sistemsel bir yapı kurulamadığını bir kez daha göstermiş oldu.

Bir önceki Bakan Ömer Dinçer'i, kamuoyu algısına dikkat etmeyen ancak uzun vadeli sistemler kuran bir Bakan olarak, şuanki Bakanlar içerisinde en iyi Bakanlardan birisi olduğu değerlendirmesini yapmıştık.

Bu görüşümüze karşılık olarak bazı üyelerimiz, şuanki Bakan Nabi Avcı'nın da çok iyi olduğu, öğretmenlere daha fazla değer verdiğini belirterek karşı çıkmışlardır.

Ancak Şubat ataması bağlamında, bu farklılık bir kez daha kendini göstermektedir. MEB 2014 yılında Şubat ataması yaptı. Şimdi ise 2015 yılında Şubat ataması yapmayacağını belirtmektedir.

Şubat atamasının olması veya olmaması konusunda MEB'in neden bir ilkesi bulunmuyor?

2014 yılındaki Şubat atamasına bakarak, 2014 yılı Eylül atamalarında, Şubat'ta daha iyi yerler açılır diye başvuru yapmayan adayların beklentileri ne olacak?

Öğretmen atamaları konusunda MEB'in en önemli paydaşı olan öğretmen adaylarının, bir kamu yönetiminin öngörülemez davranışlarından dolayı yeniden mağdur edilmeleri, yazık değil midir?

Bu işin bir kuralı olmalıdır.

Bir kamu kurumunun işlemlerinin öngörülebilir olması gerekmektedir.

Dengesiz insanlar gibi nerde ne yapacağı belli olmayan davranış tarzı, kamuya yakışmamaktadır.

Memurlar.Net - Özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.