Şube Müdürlerine Resen Atamadan Vazgeçilmelidir

Şube Müdürlerine Resen Atamadan Vazgeçilmelidir

2018 Yılı şube müdürlerinin bölge hizmetine bağlı yer değiştirme kılavuzu bakanlıkça geçtiğimiz günlerde yayımlandı.

2018 Yılı şube müdürlerinin bölge hizmetine bağlı yer değiştirme kılavuzu bakanlıkça geçtiğimiz günlerde yayımlandı. Kılavuz incelendiğinde tercihlerine atanamayan yada tercihte bulunmayanların resen bakanlıkça atanacağı belirtilmiştir.

Yine, kılavuz incelendiğinde 2018 yılına mahsus bir düzenleme ile karşılaşılmaktadır. Bakanlık 2018 yılı ile sınırlı olmak üzere yönetmelikte olmadığı halde bölge hizmetini tamamlayan şube müdürlerine istemeleri halinde bir yıl daha bulundukları yerde kalma hakkı vermiştir. Bu durum her ne kadar yönetmeliğe aykırı olsa da kılavuzda bakan onayı alındığı ifade edilerek resmiyete kavuşturulmuştur.

Şube müdürlerine bir yıl bulundukları yerde kalma hakkı verildiği dikkate alındığında özellikle il merkezlerinde bulunan bir çok şube müdürünün yer değiştirmeyeceği dikkate alındığında yer değiştirmek isteyenlerin tercihlerine atanamaması durumunda resen atamalarda bir takım sıkıntılar yaşanabileceklerdir. Bu nedenle de bakanlık resen atamadan bu yıla mahsus vazgeçmelidir. Şube müdürlerine yönetmelikte olmadığı halde bir yıl bulunduğu yerde kal hakkı verilebiliyorsa resen atamadan da vazgeçilebilecektir. Bakanlık şube müdürlerine eşitlik ve hakkaniyete uygun olarak davranmalıdır. Şube müdürlerinin mağduriyetine sebebiyet verecek resen atamadan vazgeçilmelidir.İlgili yazımız için tıklayınız

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.