Şube Müdürüne Atatürk'e Hakaretten Suç Duyurusu! Türk Eğitim-Sen Takipte!

Şube Müdürüne Atatürk'e Hakaretten Suç Duyurusu! Türk Eğitim-Sen Takipte!

Ankara Orman Bölge Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olarak görev yapmakta olan Said DAĞDAŞ, kendisine ait sosyal medya hesabı (facebook) üzerinden yaptığı paylaşımlar ve sendikamızın Genel Sekreteri Musa AKKAŞ’ın facebook paylaşımının altına yaptığı yorumlarla..

Ankara Orman Bölge Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olarak görev yapmakta olan Said DAĞDAŞ, kendisine ait sosyal medya hesabı (facebook) üzerinden yaptığı paylaşımlar ve sendikamızın Genel Sekreteri Musa AKKAŞ’ın facebook paylaşımının altına yaptığı yorumlarla Atatürk’ün manevi hatırasına hakaret etmiştir.

Kendi facebook hesabından 09.11.2019 tarihinde; “ o diktatörlük hala esiyor. Yarın 10 Kasım. Dünyada en gülünç olay yaşanacak yine! 9:05’de bazıları putlarına saygı için duracaklar ayakta.” şeklinde paylaşımda bulunmuştur.

Sendikamız Genel Sekreteri Musa AKKAŞ’ın 10.11.2019 tarihinde yapmış olduğu paylaşımın altına;

 “Bu Millet, 23 Nisan 1923’e kadar Mustafa Kemal ve ekibini kahraman bilir. 1924 sonrası Mustafa Kemal, adını ve kemalini çatır çatır kırıp atmıştır. Bu nedenle, kahramanlığı sonrasında diktatörlüğünü görmüştür. Hem de İslam’la savaşan diktatör.”

 “Atay’ın söylediği gerçekleşebilse idi; 1950 seçimlerinde Mustafa Kemal Paşa’nın sandığa nasıl gömüldüğü ‘Dünya Tarihi’, yılın olayı diye anlatırdı. Biz, eminiz!”

 “Tabii ki, dikta rejiminden demokrasi sandığına girebilse idik!” şeklinde paylaşımlarda bulunmuştur. 

Yukarıda belirtilen ve önceki yıllara ait bir çok paylaşımda kullanılan ifadelerin Mustafa Kemal ATATÜRK’e ve manevi şahsiyetine hakaret içerdiği açıktır.

Türk Eğitim-Sen olarak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’e karşı yapılan bu saldırıya karşı sessiz kalabilmemiz mümkün değildir. Bu sebeple, Genel Sekreterimiz Sayın Musa AKKAŞ adına Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç teşkil eden paylaşımları nedeniyle cezalandırılması için suç duyurusunda bulunulmuş olup, ayrıca Ankara Orman Bölge Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olarak görev yapmakta olduğundan, hakkında idari soruşturma başlatılması için Tarım ve Orman Bakanlığı’na talepte bulunulmuştur. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.