Şükrü Kolukısa: Eğitim sıkıntıları dünyanın her yerinde benzerlik arz ediyor.

Şükrü Kolukısa: Eğitim sıkıntıları dünyanın her yerinde benzerlik arz ediyor.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, sorunların çözümünün dayanışmadan, birlikte hareket etmekten geçtiğini ifade ederek...

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, sorunların çözümünün dayanışmadan, birlikte hareket etmekten geçtiğini ifade ederek, “Bir sorunu çözmek, bir engeli aşmak istiyorsak, bir araya gelmeli, el ele vermeli, dayanışma ruhunu canlı tutmalı, birbirimizin tecrübelerinden daha çok faydalanmalıyız. Eğer böyle hareket edersek, çalışma hayatında karşılaşılan sorunların üstesinden rahatlıkla gelebiliriz” dedi.

Şükrü Kolukısa, Arnavutluk bağımsız eğitim sendikası SPASH’ın başkent Tiran’da düzenlenen 7. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

Eğitim konusunda dünyanın her yerinde benzer sıkıntılar var

Genel kurulda bir konuşma yapan Kolukısa, bilgiye erişim odaklı eğitimden davranış odaklı bir eğitime geçildiğini belirterek, eğitimin geleceği konusunda sendikaların oynayacağı yapıcı rolün çok önemli olduğunu kaydetti.

Eğitim-Bir-Sen olarak, eğitimin küresel sorunlarını konuşmak üzere, 31 Ağuston-2 Eylül tarihleri arasında, 77 ülkeden 89 sendika ve 4 uluslararası örgütten 175 yöneticinin katılımıyla uluslararası “Küreselleşme, Eğitim ve Sendikalar” başlıklı bir sempozyum düzenlediklerini hatırlatan Kolukısa, şunları söyledi:

“Burada bulunan birçok arkadaşımız da sempozyuma katılmıştı. Bugün burada bahsettiğimiz eğitim alanında yaşanan sıkıntıları orada da konuşmuş ve tartışmıştık. Eğitim konusunda yaşanan sıkıntılar dünyanın her yerinde benzerlik arz ediyor. Sorunlarımızı çözmek, engelleri aşmak istiyorsak, bir araya gelmeli, el ele vermeli, dayanışma ruhunu canlı tutmalı, birbirimizin tecrübelerinden daha çok faydalanmalıyız. Eğer böyle hareket edersek, çalışma hayatında karşılaşılan sorunların üstesinden rahatlıkla gelebiliriz. Bu salondakiler, bu sorunların çözümünü üretecek olanlardır. Son olarak Nevrus Bey’e nazik davetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki, bu kongre Arnavutluk için bir dönüm noktası olacaktır.”

Kaptelli’den Genel Başkanımız Ali Yalçın’a teşekkür

17 ülkeden 30’u aşkın eğitim sendikası temsilcisinin katılımıyla yapılan genel kurulda konuşan SPASH Genel Başkanı Nevrus Kaptelli, Genel Başkanımız Ali Yalçın’a teşekkür ederek, “Genel kurulumuz öncesinde ve genel kurul süreci boyunca sendikamıza her zaman destek olan, bilgi, birikim ve tecrübesini paylaşan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’a teşekkür ediyorum. Kendilerine ulaştırılmak üzere bir şükran plaketi takdim edeceğiz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan seçimde Nevrus Kaptelli 5 yıllığına yeniden SPASH başkanlığına seçildi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum