Şükrü Kolukısa: Safları sıklaştıralım, kardeşliğimizi tahkim edelim

Şükrü Kolukısa: Safları sıklaştıralım, kardeşliğimizi tahkim edelim

Memur-Sen Burdur İl Temsilciliği’nin düzenlediği ‘Yetkide İstikrar’ teşkilat buluşması ve “Bir Bilenle Bilge Nesil” proje kapsamında yapılan kitap okuma yarışmasının ödül töreninde konuşan Şükrü Kolukısa, Memur-Sen’in üye sayısını 1 milyon 10 bin 437’ye..

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, 426 bin 647 üye sayısına ulaştıklarını ifade ederek, “Bu, çalışmanın ve emeğin ifadesidir. Eğitim çalışanlarının, kamu görevlilerinin hakları için verdiğimiz mücadelenin bir sonucu olan bu tablo, bizim için hem haklı bir gururun ifadesi hem de sorumluluk alanımızın genişliğinin tescilidir. Vakit, safları sıklaştırmanın, kardeşliğimizi tahkim etmenin vaktidir” dedi.


 

Memur-Sen Burdur İl Temsilciliği’nin düzenlediği ‘Yetkide İstikrar’ teşkilat buluşması ve “Bir Bilenle Bilge Nesil” proje kapsamında yapılan kitap okuma yarışmasının ödül töreninde konuşan Şükrü Kolukısa, Memur-Sen’in üye sayısını 1 milyon 10 bin 437’ye çıkararak, Türkiye’nin en büyük emek hareketi, sivil toplum örgütü olma konumunu devam ettirdiğini söyledi.



 

Her kurumda, Türkiye’nin en ücra yerlerinde örgütlü olan bir teşkilatız

1 milyon 10 bin 437 üye sayısıyla Memur-Sen’in Türkiye’nin sendikal tarihinde 1 milyon üye sayısını bulan ve aşan ilk emek örgütü olma unvanını da elde ettiğini kaydeden Kolukısa, “Kamu görevlilerinin beklentileri ve talepleriyle, milletimizin hasletleri ve hassasiyetleriyle uyumlu sendikal bakış, çalışmalar, çabalar, kamu görevlilerinin ve ülkenin sorunlarına yönelik çözüm odaklı yaklaşımlar Memur-Sen’in ve bağlı sendikalarının kamu görevlileri sendikacılığında marka olmasına ve rakipsiz kalmasına kapı aralamıştır. Bu tablo, çalışmanın ve emeğin ifadesidir. Kamu görevlilerinin hakları için verdiğimiz mücadelenin bir sonucu olan bu tablo, bizim için hem haklı bir gururun ifadesi hem de sorumluluk alanımızın genişliğinin tescilidir. Her kurumda varız. Türkiye’nin en ücra yerlerinde örgütlü olan bir teşkilatız. Büyümede sınır olmadığına, zirveden yeni ufuklara yolculuğumuzda yeni üyelerle güç bulacağımıza inanıyor, bu başarıda emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.



 

Başarının destanını yazdık

Eğitim-Bir-Sen’in, hak arayanların en güçlü buluşma ve örgütlenme adresi olmasının da ötesinde ülkemizin düşünen aklını, entelektüel duyarlılık ve cesaretini temsil eden en büyük sivil toplum örgütü; başta eğitim çalışanları olmak üzere, gördüğü yoğun teveccühle kitlesel birleşmenin, bütünleşmenin merkezi; bir çeyrek yüzyılı aşan çalışmalarla ülke ve toplumun aktif, canlı bir değeri, insan hakları ve demokrasi mücadelesinin güvencesi; önemini tarihine, kültürüne, ülkesi ve milletine bağlı olmaktan alan, dinamizmi millî varlığımıza mal olmuş kurumsal bir değer olduğunun altını çizen Kolukısa, şöyle devam etti:

“Birlerle başlayan sendikal yolculuğumuz, hak ve özgürlük mücadelemiz yeni üyelerle daha da güçlenmiştir. İmzalanan mutabakat metinlerine göre üye sayımız 426 bin 647 olmuştur. Bu, sadece bir başarı değil, başarının, başarmanın destanıdır. Bu başarı, inancın, güvenin, azmin, doğruluğun, yapıcı olmanın, disiplinli çalışmanın sonucu; ülkemizin ve milletimizin çıkarlarını öne alarak sorunlara çözüm arayan anlayışımızın, sorunları teşhisle yetinmeyip alternatif öneriler sunan, bilimsel çalışmaları, araştırma ve incelemeleri eksik etmeyen bir yaklaşımın karşılık bulmasıdır.”

Şükrü Kolukısa, “Şimdi daha ileri hamleler için kendimizi bir kez daha gözden geçirmenin, safları sıklaştırmanın, kardeşliğimizi tahkim etmenin vaktidir” diyerek sözlerini tamamladı.  



 

Memur-Sen Burdur İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Murat Bulut’un da bir selamlama konuşması yaparak, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdiği programda “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesi kapsamında düzenlenen kitap okuma yarışmasının ödül töreni de yapıldı.




Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum