Süleyman Şah iddiası Meclis'i karıştırdı

Süleyman Şah iddiası Meclis'i karıştırdı

Süleyman Şah Türbesi'nin taşınması sırasında PYD'den yardım alındığı iddiaları muhalefet ve iktidarı bir kez daha karşı karşıya getirdi. Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Salih Müslim'in iddialarını yalanlarken, muhalefete yüklendi.

CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz'ın Süleyman Şah Türbesi'nin Türkiye'ye taşınmasıyla ilgili başlattığı tartışma Meclis'te tansiyonu yükseltti. Yılmaz, türbe taşınırken PYD liderinin Türkiye'de olduğu ve yürütülen operasyona katkıda bulunduğu iddialarına HDP'li İdris Baluken'de destek verdi. 

CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, Meclis'teki bütçe görüşmelerinde Suriye'den taşınan Süleyman Şah Türbesi ile ilgili PYD Başkanı Salih Müslim'in sözlerini gündeme getirdi. Müslim'in Türkiye'nin inkar etmesine rağmen operasyon için İstanbul'da olduğunu söylediğini

dile getiren Yılmaz, hükümetin bu iddialara açıklık getirmesi gerektiğini söyledi.

ELİTAŞ: TÜRKİYE KİMSEDEN İZİN ALMAMIŞTIR

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Yılmaz'ın sözlerine yanıt verirken, Süleyman Şah Türbesi taşınırken, Türkiye'nin kimseden izin almadığını ve türbe etrafında konuşlanmış güçlere de müdahale olursa gerekli cevabı vereceğim mesajını ilettiğini söyledi. Elitaş, TSK'nın türbeyi bugünkü konuma taşıdığını ve PYD'den de yardım istemediğini, yardım da almadığını ifade etti.

HDP'Lİ BALİKEN'DEN PYD İDDİASI

HDP Grup Başkanvekili İdris Baliken, bir kabine üyesinin yanlış bilgi vermesinden hicap duyduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Sayın Bakan da çok iyi biliyor ki Süleyman Şah Türbesi ile ilgili operasyon yapıldığı zaman, Sayın Feridun Sinirlioğlu, Sayın Salih Müslim ve Sayın Sırrı Süreyya Önder İstanbul'da o krizi bizzat yönetmişlerdir. Türkiye Cumhuriyeti askerinin IŞİD canilerinin elinde can vermemesi için PYD ile ilgili bütün o süreçleri, bizzat buradan kriz masası üzerinden müdahale ederek götürmüşlerdir. Sanırım Sayın Elitaş'ın bilgisi yoktur. Eğer inkar etmeye devam ederse Sayın Sinirlioğlu ile hemen bir telefon görüşmesi yaparak Genel Kurula bilgi vermesini rica edeceğim. Çünkü bu utanılacak ya da ayıplanacak bir durum değil. AKP hükümeti PYD'den cihadist gruplarla birlikte hareket etmesini istemiştir. Eğer beraber hareket ederse Ankara'da temsilcilik sözü, Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın ticarete açılması sözünü vermiştir. PYD bunu kabul etmediği için tutumunu değiştirmiştir."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.