Süleyman Soylu’dan sert çıkış: “300-400 bin şehit veririz ama İsrail kalmaz”
AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, bayram programında yaptığı konuşmada İsrail’e yönelik sert ifadeler kullandı. Bölgedeki gelişmelere dikkat çeken Soylu, Türkiye’nin de hedef alınabileceğini söyledi.
AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, Gaziosmanpaşa’da düzenlenen bayramlaşma programında yaptığı konuşmada hem İslam coğrafyasındaki gelişmelere hem de bölgesel tehditlere ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
“Gazze’de bayram değil acı var”
Konuşmasında Gazze, Mescid-i Aksa ve Lübnan’daki sivil kayıplara dikkat çeken Soylu, bayramın bazı bölgelerde hüzün içinde geçtiğini söyledi.
Soylu, “Biz bayram yaşarken Gazze’de, Mescid-i Aksa’da ve Lübnan’da siviller hayatını kaybediyor” ifadelerini kullandı.
Türkiye için kritik uyarı
Bölgedeki gerilimin sadece Ortadoğu ile sınırlı olmadığını belirten Soylu, Türkiye’nin de bu sürece çekilmek istendiğini ifade etti.
Soylu, Cumhurbaşkanı’nın temkinli politikalarının bu süreçte önemli bir denge unsuru olduğunu dile getirdi.
Hatay vurgusu dikkat çekti
Konuşmasının en çarpıcı bölümünde coğrafi yakınlığa dikkat çeken Soylu, İsrail ile Türkiye arasındaki mesafeye vurgu yaptı.
“Hatay’dan İsrail sadece 5 saat mesafede” diyen Soylu, olası bir tehdit durumunda Türkiye’nin tavrının net olacağını belirtti.
“300-400 bin şehit veririz”
Soylu’nun en sert ifadeleri ise İsrail’e yönelik sözlerinde yer aldı.
Soylu, “Müslümanlara yapılan zulmün bir benzeri bize yapılırsa; 300-400 bin şehit veririz ama Allah’ın izniyle İsrail diye bir memleket kalmaz” dedi.
Birlik mesajı verdi
Konuşmasının sonunda bayramın birlik ve beraberlik ruhuna da değinen Soylu, toplumun dayanışma içinde olması gerektiğini vurguladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.