Suriye'de kritik gelişme! Türkiye'ye kötü haber

Suriye'de kritik gelişme! Türkiye'ye kötü haber

Suriye'de kritik gelişmeler yaşanıyor. Türkiye'nin Halep'le bağlantısını sağlayan ana koridor kapandı. Bölge Rusya'nın yardımıyla Esad'ın eline geçti. Böylece Türkiye'nin Suriye'yle olan bağlantısı tamamen kesildi.

Türkiye'nin Suriye'yle bağlantısını sağlayan Halep - Kilis koridoru kapandı.
Öncüpınar'ın karşısındaki bölgede Rus bombalarının desteğiyle ilerleyen Esed güçleri, köy ve kasabaları ele geçirerek ikmal yolunu kesti. Esed'in terör örgütü PYD ile bir sonraki hedefi ise Türkiye'nin ‘kırmızı çizgisi' Cerablus.

BAĞLANTIYI SAĞLAYAN BÖLGE ESAD'IN ELİNE GEÇTİ

Yenişafak'ın haberine göre Suriye'nin Halep kenti ile Kilis'te bulunan Öncüpınar Gümrük Kapısı arasındaki bölge, rejim güçlerinin eline geçti. Hırdeteyn köyünü Rus savaş uçaklarının bomba desteğiyle önceki gün ele geçiren rejim askerleri ve Şii milisleri saldırılarını artırdı. Halep'in Türkiye ile bağlantı koridoru kesildi. Halep'in kuzey batısındaki Duvar Zeytun, Tel Cibin ve Hırdeteyn köylerini ele geçiren rejim güçleri Nubul ve Zehra kasabalarını da işgal etti.

BAĞLANTI TAMAMEN KESİLDİ

Böylece Halep-Öncüpınar bağlantısı tamamen kesildi. Öncüpınar Sınır Kapısı, Halep'in en önemli ikmal koridoru olması açısından önem taşıyor. Rejimin Halep'in kuzeyine ilerlemesini sürdürmesi halinde Türkiye'ye yönelik göç dalgasında artış olması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl aynı koridoru ele geçiren Esed güçleri, 3 gün süren yoğun çatışmalar sonrası püskürtülmüştü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.