SÜRÜCÜ KURSLARI KIRMIZI ALARMDA!

SÜRÜCÜ KURSLARI KIRMIZI ALARMDA!

Son zamanlarda artan sürücü kursu sayısı pist sıkıntısını da beraberinde getirdi. Önce sınıf kontenjanlarıyla sınırlandırılarak belirli sayıda aday alabilen sürücü kursları şimdi de pist kontenjanı nedeniyle zor durumda.

Pist kontenjanlarına getirilen sınırlamalar İstanbul’da çok sayıda sürücü kursunun kapanmasına neden olacak. Önceden 10.000 metre karelik pisti 4 sürücü kursu kullanırken şimdi yeni getirilen düzenlemeyle sadece 2 kişi kullanabiliyor bu da sürücü kurslarını pist arayışına sürükledi. Pist arayışında haksız rekabete neden olacak bu sınırlandırma pist alanlarının fiyatını da arttırdı. Kadıköy Gerçek Sürücü Kursu’nun Kurucusu Murat Bozkuş, “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 3 Mart 2013 tarihinde uygulamaya geçirileceği söylenen pistlerle ilgili düzenleme bu yıl getirilince sürücü kursları olarak çok zor durumda kaldık. Pist bulamayan çoğu meslektaşım kurumunu kapatmak zorunda kalacak. Yapılan düzenleme eğitime kalite getirmek adına yapılmış olsa bile dürüst çalışan ve kaliteli eğitime önem veren sürücü kursları pist simsarları tarafından zor durumda bırakılacaktır.” dedi.

Pist konusunda yapılan düzenleme İç ve Doğu Anadolu bölgesinde sorun teşkil etmezken İstanbul gibi büyük şehirlerde büyük sıkıntılara yol açıyor. Şehir merkezlerine yakın yerlerde bu kadar büyük alanların (5.000 - 10.000 m2) olmaması sürücü kurslarını yerleşim alanı dışındaki yerlere yöneltiyor bu da eğitimlerin oralarda verilmemesine sebep oluyor. Bakanlığın bu konuda daha duyarlı olmasını söyleyen Murat Bozkuş,” İstanbul sürücü kursları olarak pist alanlarının belediyelerce oluşturulmasının bize daha yararlı olacağını düşünüyoruz. Böylece tek elden, tek kaynaktan pist simsarlarına da yenik düşmeden, şehrin en ücra köşeleri yerine merkeze daha yakın pist alanlarının oluşturulmasını eğitimlerin ve sınavların da bu alanlarda yapılmasını istiyoruz. Şehre yakın yerlerde oluşturulacak bu alanların eğitim kalitesini arttıracağı inancındayız.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum