Talip Geylan: Akademisyenlerimiz Geçim Derdinden Kurtarılmalıdır!

Talip Geylan: Akademisyenlerimiz Geçim Derdinden Kurtarılmalıdır!

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Vekili ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, akademisyenlerin ekonomik olarak desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Vekili ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, akademisyenlerin ekonomik olarak desteklenmesi gerektiğini söyleyerek, “Akademisyenlerimizin ücret koşullarını iyileştirmediğimiz ve akademisyenlerimizi ekonomik açıdan dezavantajlı bir meslek grubu olarak mahkûm ettiğimiz sürece üniversitelerimizin ve bilim hayatımızın geleceğini tehlikeye atmış oluyoruz.” dedi.

Hükümetten beklentilerinin, akademik kadrosunun geçim derdinden kurtaracak ve bilimsel çalışmalarına katkı sağlayacak şekilde ücretlerde iyileştirme yapması olduğunu söyleyen Genel Başkan açıklamasında şunları söyledi:

“Üniversitelerimiz ülkemizin motor gücüdür. Dolayısıyla üniversitelerimizin her bakımdan güçlendirilmesi, geleceğimiz için büyük önem taşımaktadır. Bunların başında da akademisyenlerimizin ekonomik olarak desteklenmesi gelmektedir. Şu bir gerçektir ki, lisans düzeyinde akademik başarısı en yüksek olan öğrencilerimizin akademisyenliği tercih etmesi en doğru olandır. Ancak bu şekilde akademinin niteliğini yükseltebiliriz. Fakat akademisyenlerimizin ücret koşullarını iyileştirmediğimiz ve akademisyenlerimizi ekonomik açıdan dezavantajlı bir meslek grubu olarak mahkûm ettiğimiz sürece üniversitelerimizin ve bilim hayatımızın geleceğini tehlikeye atmış oluyoruz. Bundan dolayı Hükümetten beklentimiz, akademik kadromuzu geçim derdinden kurtaracak ve bilimsel çalışmalarına katkı sağlayacak şekilde ücretlerde iyileştirme yapması hususunda bir an önce tedbir almasıdır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum