Talip Geylan: Beş ayda maaşlar 1.918 TL eridi, Ek Zam ve Refah Payı Şart!

Talip Geylan: Beş ayda maaşlar 1.918 TL eridi, Ek Zam ve Refah Payı Şart!

Beş ayda kamu çalışanlarının maaşlarına yapılan zammın çok daha üzerinde enflasyon oluştuğunu bildiren Genel Başkan, aylar sonra ödenecek olan enflasyon farkının derde derman olmayacağını söyledi. Enflasyon farkının maaşlara aylık olarak ödenmesi...

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Türkiye İstatistik Kurumunun yıllık ve aylık bazda enflasyon verilerini açıklamasının ardından konu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Genel Başkan Talip Geylan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Memuru, enflasyona ezdirmeyecek misiniz?

O halde;

-2022 ilk altı ayında maaş zammı %7,5 iken, beş aylık enflasyon %35,6 oldu. Aylar sonra ödenecek olan enflasyon farkı derde derman olmaktan çok uzaktır! Bunun için enflasyon farkı aylık ödenmelidir.

-Beş ayda maaşlar 1.918 TL erimiştir. Dolayısıyla kaybın telafisi için EK ZAM şarttır.

-Kamu çalışanlarının artan milli gelirden hak ettiği payı alabilmesi için REFAH PAYI uygulaması bir an önce hayata geçirilmelidir.

Aksi halde; “Memurumuzu enflasyona ezdirmeyeceğiz” söyleminin altı doldurulmamış ve çalışanlar artan ekonomik sıkıntıların cenderesine mahkûm bırakılmış olacaktır! Beş aylık enflasyonun %35,6 olduğu bir ortamda, “enflasyon artışının hız kesmesi” yeter mi? Tabii ki, yetmez! Memur ücret artışının da hız sınırlarını zorlaması gerekir. Ki, enflasyona ezdirilmemiş olalım!”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.