Talip Geylan: Cumhuriyet Milli Mücadelenin Haklı Mükâfatıdır!

Talip Geylan: Cumhuriyet Milli Mücadelenin Haklı Mükâfatıdır!

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Sayın Talip Geylan’ın Cumhuriyet Bayramı Münasebetiyle Yapmış Oldukları Basın Açıklamasıdır.

Aziz milletimiz bundan 99 yıl evvel 29 Ekim 1923’te, azim ve kararlığıyla, hür iradesiyle, verdiği şanlı mücadelesiyle kendi aydınlık geleceğini kendinin tayin ettiğini tüm dünyaya göstermiştir. 29 Ekim 1923’te milletimiz kaderini milli iradeyle çizdiğini, millet egemenliğinin üstünde hiçbir otoriteyi kabul etmediğini Cumhuriyet’i ilan ederek tescillemiş, simgeleştirmiştir.

Dünya tarihinde benzeri görülmeyen bir millet mücadelesinin milli zaferinin, milli iradenin güçlü devletle, cumhuriyet yönetimiyle taçlanmasının, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulmasının 99. yılı, Atatürk’ün de ifadeleriyle en büyük eserimiz,  en büyük bayramımız kutlu olsun!

Bu muazzam mücadelenin, bu büyük iradenin kutlu eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’nin milli egemenlik, bağımsızlık, akıl ve bilimin aşığında bu günlere gelmiş olmasından büyük kıvanç duyuyoruz. Eğitim çalışanları olarak biliyor ve inanıyoruz ki; 2023’e doğru, Cumhuriyetimizin 100. yılına doğru ilerlerken, cumhuriyetimizin kadim değerleri onun koruyucusu olarak görevlendirilen nesillerimiz marifetiyle daha güçlü birikimle bugünlere geldiği gibi daha güçlü birikimlerle ilelebet devam edecektir,  kutlu olsun, payidar olsun…

Destansı Türk mazisinde Ergenekon’da başlatılan hür ve müreffeh yaşamak isteği,  1071’de vatan kılınan bu topraklarda, 1915’de 7 düvele başkaldıran öncü iradenin, 1919’da Samsun’da başlattığı hareketle, Havza’da, Amasya’da, Erzurum’da Sivas’da ve nihayet Ankara’da manda ve himayeyi reddederek, hür, müstakil ve tam bağımsız bir devlet isteyip, geleceğini kendi azim ve kararlılığıyla tayin edecek yüksek ruhun verdiği istiklal ve istikbal mücadelesi ve akabinde ilan edilen Cumhuriyet yönetimiyle taçlanmış, Türkiye Cumhuriyeti ülküsü yüksek şuurun elleriyle gerçekleşmiştir. Cumhuriyete erişmek,  millet egemenliğine geçmek, milli iradeyle yönetilmek elbette ki kolay olmamıştır.  Yedi düvele,  iç ve dış tehdit unsurlara karşı verilen mücadele küresel hedeflerin hevesini kursağında bırakmış, mandacıları hüsrana uğratmış, himayecileri emellerini terk etmeye yöneltmiştir. Cumhuriyet bu bağlamda milli mücadele kahramanlarımızın, kurtarıcı ve kurucu iradenin payidar kalası şuuru, kutlu manevi mirasıdır.

Cumhuriyet; millet geleneğinin kendi irade ve azmiyle inşa ettiği geleceği, iradesi, ümidi, sevinci, dünün, bugününün, yarınının en büyük övünç kaynağıdır.

Cumhuriyet; eşitliğin, demokrasinin, özgürlüğün millet iradesiyle kurumsallaşmasıdır.

Cumhuriyet; hür, müstakil ve müreffeh yaşamak isteyen bir milletin haklı mükâfatıdır.

Cumhuriyet; fazilettir.

 29 Ekim Türk tarihinin iç ve dış tehdit unsurlar karşında azim ve kararlılıkla, vatan ve millet uğruna hiçbir fedakârlığın önemli olmadığını gösterenlerin, geleceğimize istikamet çizenlerin en önemli stratejik zaferi olmuştur. Bu stratejik zaferin devamlılığı, devletimizin bekası, milletimizin müreffeh yarınları, cumhuriyetin kadim değerlerini, cumhuriyet şuurunu taşıyanların elleriyle elbette ilelebet yaşayacaktır. Cumhuriyetimizin kurucu kadrolarının şuuru, heyecanı ve ruhuyla, Cumhuriyetimizin 2. yüzyılına, 2023’e doğru ilerlerken Büyük Komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün;  “Cumhuriyet’i biz kurduk, O’nu yükseltecek ve yaşatacak olan sizlersiniz.” sözlerinden aldığımız ilhamla eğitim çalışanları olarak bu kutlu eseri ve büyük emaneti koruyacak, büyük Türkiye ülküsünü muhafaza edecek nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz…

Cumhuriyetin kurulduğu günden itibaren, cumhuriyetin kurucu kadrolarıyla, temel değerleriyle, milli iradeyle kavgalı olan, bölücü, yıkıcı niyetle ektikleri nifak tohumlarının yeşermesini bekleyen iç ve dış tehdit unsurların hedefleri tıpkı mazide olduğu gibi bugün de boşa çıkacak, emelleri tarumar olacak, hevesleri kursaklarında kalacaktır. Türk eğitimcileri olarak biz buna fırsat vermeyeceğiz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99. yıldönümünü büyük bir iftiharla kutladığımız bu şanlı günde, Türk Eğitim Sen olarak inanıyoruz ki; Türkiye Cumhuriyeti; cumhuriyetin temel değerlerine sımsıkı sarılan öğretmenlerimizin yüksek şuurla yetiştirdiği “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” nesillerimiz marifetiyle ilelebet daha güçlü kalacak, muvaffak, mesut ve payidar olacaktır. 2023’e doğru, Cumhuriyetimizin 100. yılına doğru ilerlerken biliyoruz ki yarınlar bugünlerden daha iyi olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, milli mücadelenin kumandanlığını üstlenen, hür bir yaşam sürmemizi sağlayan cumhuriyetin kurucusu, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şanlı ceddimiz cumhuriyetimizin kurucu iradesi milli mücadele kahramanlarımızın aziz ruhlarını rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyor, manevi hatıralarını hürmetle yâd ediyoruz…  Cumhuriyet Bayramımız Kutlu olsun…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.