Talip Geylan: Devletimiz 20 Bin Öğretmene Maaş Vermekten Aciz Değildir!

Talip Geylan: Devletimiz 20 Bin Öğretmene Maaş Vermekten Aciz Değildir!

18 Mart tarihinde ataması yapılan ancak henüz göreve başlatılmayan öğretmenler Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ı makamında ziyaret etti.

18 Mart tarihinde ataması yapılan ancak henüz göreve başlatılmayan öğretmenler Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ı makamında ziyaret etti. Mart ayında ataması yapılan öğretmenler, 4 Mayıs tarihinde göreve başlama hususunda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan adım beklediklerini söylediler.

Öğretmenlerimizi dinleyen Genel Başkan Geylan Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu probleme kayıtsız kalmayacağına inandığını söyleyerek “Devletimiz 20 bin öğretmene maaş vermekten aciz değildir.” dedi.

Genel Başkan yaptığı açıklamasında şunları belirtti:

“18 Mart’ta ataması yapılan öğretmenlerimizin en geç 4 Mayıs’ta göreve başlamaları hususunda Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’tan adım bekliyoruz. Malumdur ki, 18 Mart’ta ataması yapılan binlerce arkadaşımız, atandıkları için çalıştıkları işlerinden ayrıldılar ya da işverenleri tarafından iş akitleri sonlandırıldı. Bu arkadaşlarımız arasında evli olan, ailesinin iaşesini karşılayan ya da ciddi ekonomik sıkıntılar yaşayanlar da var. Binlerce insanımızı sorunlarıyla baş başa çaresiz bırakmak bu devlete yakışmaz. İnanıyorum ki, devletimiz 20 bin öğretmenimize maaş vermekten aciz değildir. Maliye Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı bu probleme kayıtsız kalmamalıdır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.