Talip Geylan, "Kamu çalışanlarının iş güvencesinin teminatı Türkiye Kamu-Sen’dir."

Talip Geylan, "Kamu çalışanlarının iş güvencesinin teminatı Türkiye Kamu-Sen’dir."

Kamu çalışanlarının iş güvencesinin Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen için olmazsa olmaz olduğunu söyleyen Geylan, “Seçimlerin ardından personel reformu yapılacağına, 657 Sayılı DMK’nın değiştirileceğine dair sesler yükselmektedir.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Talip Geylan, Türk Haber-Sen Genel Başkanı Yücel Kazancıoğlu, Türk Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Köse ve TÜRKAV Genel Başkanı Ebubekir Korkmaz ile birlikte 17.04.2019 tarihinde TÜRKAV Bursa Şubesi’nin Başbuğ Alpaslan Türkeş’i anma gecesine katıldı. Program öncesinde Talip Geylan, Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikaların Bursa şube başkanları ve şube yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

Sendikal düsturla örtüşmeyen yaklaşımların faturası çok ağır olacak.

Yaptığı konuşmada ülkemizde öbek öbek kümeleşmiş bir çetenin kamusal alanı işgal ettiğinin altını çizen Geylan, buna son verilmesi noktasında tüm kamu çalışanlarının uyanık olmasını istedi. Bu sendikal çetenin kamu çalışanlarını tehdit ettiğini, ‘bana üye olmazsan senin tayininin yaptırmam, şef, müdür olamazsın’ dediğini, kimilerine de makam, mevki vaat ettiğini bildiren Geylan, sendikal düsturla örtüşmeyen yaklaşımların faturasının çok ağır olduğunu ifade etti. Geylan, özellikle mülakatlarda torpilin, adam kayırmanın, yandaşlığın önünü açan, hatta ve hatta kendisini iktidar yerine koyan ve talimatlara bile karşı gelen bu yapıya karşı ciddi bir mücadele verilmesi gerektiğini söyledi.

Gerçekten hak edenlerin makamlara getirilmesini istiyorsak, yapılması gereken, güvenlik soruşturması temiz olan adaylara mülakat puanı olarak yazılı sınav puanının verilmesidir.

21 Nisan tarihinde yönetici atamaları yazılı sınavının yapılacağını bildiren Geylan, “Yazılı sınavın ardından yapılacak mülakatlarda bu çetenin herhangi bir etkisinin olmaması çok önemlidir. Gerçekten hak edenlerin, liyakatli ve işinin ehli olanların makamlara getirilmesini istiyorsak, o zaman yapılması gereken, güvenlik soruşturması temiz olan adaylara mülakat puanı olarak yazılı sınav puanının verilmesidir. Ancak bu şekilde adaleti sağlayabiliriz. Nitekim Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ‘Yönetici mülakatlarında güvenlik soruşturması temiz olan adaylara, yazılı sınav puanı ne ise mülakat puanı da o verilecek’ şeklindeki talimat vermişti. Biz bu sözü çok önemsiyoruz. Bu sözün yerine getirileceğine yürekten inanıyoruz. Zaten son yapılan görevde yükselme mülakatlarında da Bakan Selçuk’un talimatıyla kul hakkı yenilmedi. Bu anlayışın tüm kamusal alana sirayet etmesi çok önemlidir” dedi.

Kamu çalışanlarının iş güvencesinin teminatı Türkiye Kamu-Sen’dir.

Kamu çalışanlarının iş güvencesinin Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen için olmazsa olmaz olduğunu söyleyen Geylan, “Seçimlerin ardından personel reformu yapılacağına, 657 Sayılı DMK’nın değiştirileceğine dair sesler yükselmektedir. Bizler 657 Sayılı Kanunun tartışılmasına değil, Anayasal hakkımız olan iş güvencemizin tartışılmasına karşı çıkıyoruz. Elbette 657 Sayılı Kanunun her kanun gibi eksikleri, düzeltilmesi gereken yönleri olabilir. Ama Anayasa’nın 128’inci maddesiyle güvence altına alınan iş güvencemize dokunulmasına asla izin vermeyiz. Kamu çalışanlarının iş güvencesinin teminatı Türkiye Kamu-Sen’dir” diye konuştu.

Sizi gerçek anlamda temsil eden Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen’e yetki verin.

Kamu çalışanlarına çağrıda bulunan Geylan, “ Lütfen sendikal tercihlerinizi gözden geçirin. Hak etmeyenleri yüceltenlere, beceriksiz ve iş bilmezleri makamlara getirenlere, çalışanları şantajla, tehditle üye yapanlara, toplu sözleşme masasında memurları pazarlayanlara değil; sizi gerçek anlamda temsil eden, hakkı gözeten, memurların, emeklilerin ekonomik ve sosyal sorunlarına hâkim olan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen’e yetki verin. Kamu çalışanları ancak bu şekilde tünelin ucundaki aydınlığa ulaşacaktır” dedi.491011

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.