Talip Geylan, Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında açıklama yaptı

Talip Geylan, Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında açıklama yaptı

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 7-8 Mart 2020 tarihleri arasında Balıkesir’de istişarelerde bulundu. Geylan’a, Genel Başkan Yardımcısı Seyit Ali Kaplan eşlik etti.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 7-8 Mart 2020 tarihleri arasında Balıkesir’de istişarelerde bulundu. Geylan’a, Genel Başkan Yardımcısı Seyit Ali Kaplan eşlik etti. Balıkesir 1 Nolu Şube Başkanlığı’nı ziyaret eden Geylan, Şehit Pilot Yüzbaşı İlker Acar adına hazırlanmış olan kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa TÜRKAV Genel Başkanı Ebubekir Korkmaz da katıldı.
Balıkesir Öğretmenevi’ni ziyaret eden Geylan, burada ilçe temsilcileriyle bir araya geldi. Genel Başkan akşam saatlerinde ise Genel Başkan Yardımcısı Seyit Ali Kaplan ile birlikte Balıkesir 1 Nolu Şube Başkanlığı’nın düzenlediği programa katıldı. Programda İLKSAN Genel Başkanı Tuncer Yılmaz, TÜRKAV Genel Başkanı Ebubekir Korkmaz, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, Manisa Şube Başkanı Mustafa Atalay, , Balıkesir Şubeleri Yönetim Kurulu Üyeleri, ilçe ve işyeri temsilcileri hazır bulundu. Programın açılış konuşmasını Balıkesir Şube Başkanı Ahmet Baki yaptı.

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda ekonomik koşulları içeren kısımları ayırıp, diğerlerini hayata geçirme yaklaşımını doğru bulmuyoruz. Yasa bu şekilde kadük olur.

Daha sonra kürsüye gelen Genel Başkan Talip Geylan, Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında açıklama yaptı. Türk Eğitim-Sen olarak öğretmenlik mesleğini sağlam bir zemine kavuşturan, mesleğin onurunu koruyan bir kanun çıkarılmasını desteklediklerini söyledi. Geylan, Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmamak gerektiğini de kaydederek, uyarıda bulundu: “Devlet memuru olmamız nedeniyle sahip olduğumuz hakların baki kalması şartı ile yeni bir kanuna onay veriyoruz.”

Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkarılacağı müjdesinin 23 Ekim 2018 tarihinde açıklanan Vizyon Belgesi’nde yerini bulduğunu ancak şu ana kadar bir adım atılmadığını vurgulayan Geylan, “Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun 2019 yılına kadar kanunlaşması bekleniyordu. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı bürokratlarının yaptığı bir sunumda kanundaki bazı düzenlemelerin 7.2 milyar TL’ye ulaşacağı ifade edilmiş, kanunun mali karşılığı bulunduğu belirtilmişti. Kanunda mali boyutu olan ek ders ücretlerinin artırılması, kariyer basamaklarının düzenlenmesi, teşvik uygulaması gibi konular mutlaka yer almalıdır. Sakın, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda ekonomik koşulları içeren kısımları ayırıp, diğerlerini hayata geçirme yaklaşımında bulunmayın! Yasa bu şekilde kadük olur. Hiç çıkmasın daha iyi” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nda ek gösterge 3600’e yükseltildiği takdirde emekli olacak 110 bin kişi var. Bu arkadaşlarımız emekli olduğunda 110 bin yeni meslektaşımızın işe başlayacak.

3600 ek gösterge ile ilgili açıklama yapan Geylan, Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen olarak 3600 ek göstergenin uzun yıllardır talep ettikleri bir husus olduğunu söyledi. Tüm kamu çalışanlarının ek gösterge oranlarının 800’er puan artırılmasını talep ettiklerini, hatta bu konuda dilekçe kampanyaları düzenlediklerini, afişler yaptıklarını, konuyu toplu sözleşme masasına taşıdıklarını bildiren Geylan şunları kaydetti: “Tüm bunlara rağmen ek gösterge, siyasetin gündemine 24 Haziran seçimleri arifesinde Sayın Cumhurbaşkanı’nın 4 meslek grubunun ek göstergelerinin 3600’e çıkarılacağını ifade etmesiyle girdi. Sendika olarak Sayın Cumhurbaşkanı’na teşekkür ettik ancak bunun eksik bir uygulama olduğunu söyledik. Zira sadece dört meslek grubunun ek göstergelerini 3600’e çıkartır, diğerlerini kapsam dışı bırakırsanız, iş barışını ve kamuda hiyerarşiyi bozarsınız. Bu noktada bir yasa tasarısı hazırladık ve bütün kamu çalışanlarının ihtiyacına göre ek göstergelerin güncellenmesini talep ettik, ayrıca yardımcı hizmetler sınıfının ek göstergeden yararlanması gerektiğini bildirdi. Taleplerimizi içeren yasa tasarısını Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı marifetiyle TBMM’ye taşıdık. Tasarımız Plan Bütçe Komisyonu’nda bekliyor. İktidar partisine sesleniyorum: Recep Tayyip Erdoğan sadece sizin genel başkanınız değil, aynı zamanda bu ülkenin Cumhurbaşkanı’dır. Dolayısıyla Cumhurbaşkanı’nın sözü bir buçuk yıl havada bırakılamaz.”

Genel Başkan, ek gösterge oranlarının 3600’e çıkarıldığı zaman emekli maaşlarının ortalama 610 ila 700 TL, emekli ikramiyesinin de ortalama 20 bin ila 22 bin TL arasında artacağına dikkat çekerek, “Cumhurbaşkanı bu sözü verdiği için emekliliği hak eden birçok meslektaşımız emekli olmuyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nda ek gösterge 3600’e yükseltildiği takdirde emekli olacak 110 bin kişi var. Bu arkadaşlarımız emekli olduğunda 110 bin yeni meslektaşımız işe başlayacak. Dolayısıyla bu tasarı bir an önce kanunlaşmalıdır” dedi.

Genç dimağlarımızı devşirdiler. Bu yanlışa bir kez daha düşülmemelidir.  

Değerler eğitimi ile ilgili önemli açıklamalar yapan Geylan, “Dindarlığın toplumu ilgilendiren boyutu ahlaktır. Bunun dışında kalan kısım kişi ile yaradan arasındadır. Peygamber Efendimiz; “Ben ancak güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim” demiştir. Yani ahlak toplumsal yaşamın özüdür.  Ahlak ve karakter eğitimi, eğitimin ayrılmaz parçasıdır. Dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı’nın karakter eğitimi, ahlak eğitimi, değerler eğitimi konusunda gayretkeş olması tartışılmaz doğru bir hamledir. Ancak okullarımıza değerler eğitimi altında ne idiğü belirsiz kişi, grup, cemiyet, vakıf, dernekler girmektedir. Bu nedenle değerler eğitimini devlet yine kendi eliyle yapmalıdır. Ülkemizin FETÖ tecrübesi bulunmaktadır. Bu sürece sürükleyen sebeplerin başında kamusal alanın, özellikle eğitimin, bir gruba mensubiyet üzerinden tanzim edilmesi gelmektedir. Genç dimağlarımızı devşirdiler. Bu yanlışa bir kez daha düşülmemelidir.  MEB, A ya da B şahsından hizmet alma yanlışına düşmemelidir, devlet bunu kendi öğretmeni ile yapmalıdır. Pedagoji eğitimi almamış kişileri çocuklarımızın karşına eğitimci olarak çıkarmamalıyız” diye konuştu.

Genel Başkan, 8 Mart tarihinde de Balıkesir 2 Nolu Şubenin düzenlediği Kadınlar Günü etkinliğine katıldı. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan ve kadın çalışanların başta görevde yükselme ve yönetici görevlendirmeleri olmak üzere çalışma hayatında yaşadığı sorunların ve engellemelerin ortadan kaldırıldığı günleri dilediğini ifade eden Geylan, “Bu vesileyle, 26 Ekim 1993’te bölücü örgüt tarafından katledilen Neşe Alten ve yine 9 Haziran 2017’de katledilen Aybüke Yalçın nezdinde tüm şehit kadın öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun” dedi.

Genel Başkan Çanakkale Savaşı’nda 215 kiloluk mermiyi sırtlayan Seyit Onbaşı’nın mezarını da ziyaret etti. Geylan, “Toplumun temeli aile, ailenin direği kadındır.
İlk öğretmenlerimiz, milli şuur menbaı kadınlarımız var olduğu sürece, bu topraklarda Koca Seyit’ler eksik olmayacak” diye konuştu.

Geylan ve Kaplan, 8 Mart Kadınlar Günü münasebetiyle Türk Eğitim-Sen Balıkesir Şubelerinin düzenlediği etkinliğe de katıldı.2272524232013119

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.