Talip Geylan: ÖSYM Temsilcilerinin Ulaşım ve Konaklama Sorunu Çözümlenmeli!

Talip Geylan: ÖSYM Temsilcilerinin Ulaşım ve Konaklama Sorunu Çözümlenmeli!

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, YKS’de ÖSYM temsilcisi olarak atanan öğretim üyelerinin ve diğer görevlilerin görev yeri ulaşımında birtakım sorunlar yaşandığı bilgisine ulaştıklarını söyleyerek...

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, YKS’de ÖSYM temsilcisi olarak atanan öğretim üyelerinin ve diğer görevlilerin görev yeri ulaşımında birtakım sorunlar yaşandığı bilgisine ulaştıklarını söyleyerek, içinde bulunduğumuz salgın dönemine has olmak üzere şahsi araç veya uçak gibi tercihli bir ulaşım imkânı sunulmasını üyelerimiz ve akademisyenlerimizin talebi olarak önceki gün ÖSYM başkanlığına ilettiklerini bildirdi.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis AYGÜN’ün gerekli çalışmaları yaparak bu sorunun çözümünü süratle sağlayarak ÖSYM Temsilcilerine dönüş yapılacağını bildirdiğini söyleyen Geylan, “Sayın Halis Aygün ve çalışma arkadaşlarına göstermiş oldukları iyi niyet ve olumlu yaklaşımları için teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

 Genel Başkan Geylan açıklamasında şunları söyledi:

“Sendikamıza üyelerimizden YKS’de ÖSYM Temsilcisi olarak atanan öğretim üyelerinin ve diğer görevlilerin görev yeri ulaşımı ile ilgili birtakım sorunlar yaşadıkları bilgisi ulaşmaktadır. Görevlilerin COVİD-19 salgınından mütevellit yaşanan süreç nedeni ile gidiş-dönüş uçak kullanımlarında sefer iptalleri ve aktarmalı uçak tercihine zorlanmaları yüzünden ciddi problemler oluşmaktadır.

Görev gidişlerinde saat ve gün değişikliklerinin olması, görevleri bitmesine rağmen dönüşlerde fazladan 2-3 gün görev yaptıkları illerde kalmaları gibi zorunluluklar yaşanmaktadır.

Mevcut sorunların çözümü ve havalimanlarında nedensiz yığılma ile lüzumsuz bekleme problemlerine karşın bu salgın dönemine has olmak üzere görev gidiş-gelişlerinde problem yaşayanların kendi araçları ile gitmelerine imkân verilmesi veya fazladan görev bölgelerinde kaldıkları gün için ilave görev yolluğu ödenmesi gibi bir uygulama yapılması sorunun çözülmesine katkı sunacaktır.

Aksi takdirde gidişlerde yaşanan sorunlar; ÖSYM Temsilcilerinin zamanında görev mahallinde olamaması durumu sınav salahiyetini etkileyebildiği gibi dönüşlerde yaşanan aksaklıklar da ilave sağlık problemlerini doğurabilecektir. Bunun yanında öğretim üyelerimizin sınavı takip eden iş günlerinde yerine getirmek zorunda oldukları kamu görevlerini de sıkıntıya sokabilir.

Yukarıda da ifade ettiğimiz gibi içinde bulunduğumuz salgın dönemine has olmak üzere şahsi araç veya uçak gibi tercihli bir ulaşım imkânı sunulmasını üyelerimiz ve akademisyenlerimizin talebi olarak önceki gün ÖSYM başkanlığına iletmiştik.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis AYGÜN’ün gerekli çalışmaları yaparak bu sorunun çözümünü süratle sağlayarak hem sendikamıza hem de ÖSYM Temsilcilerine dönüş yapılacağını bildirmesini memnuniyetle karşıladığımızı bildiriyor, Sayın Halis Aygün ve çalışma arkadaşlarına göstermiş oldukları iyi niyet ve olumlu yaklaşımları için teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.