Talip Geylan, Sözleşmeli Öğretmenlerin Kadroya Alınmasında Kararlı

Talip Geylan, Sözleşmeli Öğretmenlerin Kadroya Alınmasında Kararlı

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Kocakaplan ile birlikte 5 Mayıs 2018 tarihinde Antalya 2 No’lu Şube’nin Alanya’da düzenlediği istişare toplantısına katıldı. Toplantıya Antalya 2 No’lu Şube Başkanı Burhan Ulu...

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Kocakaplan ile birlikte 5 Mayıs 2018 tarihinde Antalya 2 No’lu Şube’nin Alanya’da düzenlediği istişare toplantısına katıldı. Toplantıya Antalya 2 No’lu Şube Başkanı Burhan Ulu ve şube yönetim kurulu üyeleri, ilçe yönetim kurulu üyeleri ile şube kadın komisyonu üyeleri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Türk Eğitim-Sen’in, 4/B’lilerin 4/A statüsüne geçirilmesi için imza kampanyası başlattığını, bu kampanyanın 20 Mayıs tarihine kadar devam edeceğini hatırlattı. Tüm kamu çalışanlarının kampanyaya destek vermesini isteyen Geylan, “Hükümet bazı kamu çalışanlarını 4/B statüsünde istihdam ederek surda bir gedik açtı. Surda açılan bu gediği kapatamaz isek, devlet memuru olmamız nedeniyle sahip olduğumuz bir takım güvence ve kazanımlar riske girecektir. Siyasal iktidar uzun süredir devlet memurlarının kazanımlarından rahatsızdır ve fırsat buldukça bunu gündeme taşımaktadır” diye konuştu.  

Yine etkili bir kamuoyu oluşturabilirsek, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesini sağlayabiliriz.

Geylan sözlerini şöyle sürdürdü: “Sayın Başbakan geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında kamuda çalışanların sözleşmeli olması gerektiğini ifade etmiştir. Gerçi daha sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Jülide Sarıeroğlu iki defa açıklama yaparak, Başbakan’ın açıklamasını düzeltircesine, istihdam modelinin değişmeyeceğini ifade etmiştir. Ama şunu biliyoruz ki; kamu çalışanları sağlam duruş sergilemez ve haklarına sahip çıkmaz ise, iş güvencemiz elimizden alınabilir. Siyaset kurumu ne yazık ki uzun süredir bize devletin memuru değil, partinin memuru ol diyor. Bu nedenle iş yerlerinde her  arkadaşımızın bu imza kampanyasına destek olmasını sağlayalım. Emin olun ki, imza kampanyasında ciddi bir sayıya ulaşırsak, güçlü bir ses verirsek netice alırız.

Bakınız; 12 Haziran 2011 seçimlerinden bir hafta önce Hükümet KHK çıkararak, kamuda 230 bin civarında 4/B’li çalışanı kadroya geçirmişti. Kadroya alınanların 68 bini öğretmen idi. Bu da Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen’in başarısıdır. Sözleşmeli öğretmen garabetinin mucidi Adalet ve Kalkınma Partisidir. 2005 yılında 4/C statüsünde kısmi zamanlı geçici sözleşmeli öğreticiliği getirdiler. Türk Eğitim Sen olarak konuyu yargıya taşıdık ve yargı, ‘Öğretmenlik tam zamanlı yapılması gereken bir uzmanlık mesleğidir’ diyerek, uygulamayı iptal etti. Bunun üzerine Hükümet bu öğretmenleri 4/B statüsüne geçirdi. Türk Eğitim-Sen olarak sözleşmeli öğretmenliğin iptali için de dava açtık, çok sayıda eylem ve basın açıklamasıyla sözleşmeli öğretmenliği protesto ettik. 2011 yılına kadar ciddi bir kamuoyu gündemi oluştu. 2011 yılı seçimleri öncesinde MHP ve CHP, bizim oluşturduğumuz kamuoyu ve kanaat olgunluğu neticesinde seçim beyannamelerine sözleşmeli memur istihdamını kaldıracaklarına yönelik taahhüt koydu. Bunun üzerine iktidar, tüm sözleşmelileri kadroya geçirdi. İşte bu sefer de yine etkili bir kamuoyu oluşturabilirsek, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesini sağlayabiliriz. Bunu hep beraber yapacağız. Dolayısıyla bütün meslektaşlarımızın kampanyaya destek olmasını sağlamalıyız.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.