Talip Geylan: Şubat Atamasına 10 Bin İlave Yapın

Talip Geylan: Şubat Atamasına 10 Bin İlave Yapın

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, öğretmen atamaları ile ilgili açıklama yaptı. 63 bin ücretli öğretmenin çalıştırıldığı, 400 bini aşkın eğitim fakültesi mezununun atama beklediği ülkemizde...

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, öğretmen atamaları ile ilgili açıklama yaptı. 63 bin ücretli öğretmenin çalıştırıldığı, 400 bini aşkın eğitim fakültesi mezununun atama beklediği ülkemizde, 20 bin atamanın çok yetersiz olduğunu belirten Geylan, eğitimde tasarruf yapılamayacağını ifade etti.

Geylan açıklamasında şunları kaydetti: “MEB, 20.000 atama için 120.000 başvuru olduğunu açıkladı. Peki 63.000 ücretli öğretmenin çalıştırıldığı,400.000’i aşkın Eğitim Fakültesi mezununun atama beklediği ülkemizde neden sadece 20.000 atama yapılıyor? Aslında sorgulaması gereken bu değil midir? Performans; ZAYIF!

‘Cumhurbaşkanı’nın sözü havada kalmasın, gelin en azından Şubat atamasına 10.000 ilave yapın” dedik. Ama ses gelmedi. Eğitimde tasarruf olmaz! Eğitimin taşıyıcı kolonu; ÖĞRETMENDİR. Öğretmen atayamıyor, öğretmen açığını gideremiyorsanız; eğitime yaptığınız yatırım beyhude demektir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.