Talip Geylan: Tüm Sözleşmeliler Kadroya Gecirilmelidir

Talip Geylan: Tüm Sözleşmeliler Kadroya Gecirilmelidir

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, sözleşmeli öğretmenlerin zorunlu çalışma süresinin 6 yıldan 4 yıla indirilmesini olumlu bir gelişme olarak değerlendirirken, tüm sözleşmelilerin kadroya geçirilmesinin esas talepleri olduğunu bildirdi.

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, sözleşmeli öğretmenlerin zorunlu çalışma süresinin 6 yıldan 4  yıla indirilmesini olumlu bir gelişme olarak değerlendirirken,  tüm sözleşmelilerin kadroya geçirilmesinin esas talepleri olduğunu bildirdi.  Ayrıca Geylan, aynı işi yapan kamu çalışanların farklı statülerde istihdam edilmesinin de kabul edilemez olduğunu kaydetti.  

 Genel Başkan Geylan, 2016 yılında atanan öğretmenlerimizin eş durumu tayinleri için  3+1 düzenlemesinden  faydalanabilmesi  amacıyla 3 yıllık süre  hesabında 31 Ekim tarihinin baz alınması gerektiğini kaydetti.

Genel Başkan Talip Geylan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Sözleşmeli öğretmenlerimizin zorunlu çalışma süresini 3+1 olarak düzenleyen yasa TBMM’de kabul edildi. Öğretmenlerimiz, Sayın Ziya Selçuk‘a teşekkür ediyor. Kısmi rahatlama getiren bir düzenleme olmakla birlikte, esas olan sözleşmelilerin Kadroya geçirilmesidir.

Aynı işi yapan kamu çalışanlarının farklı statülerde istihdam edilmesi kabul edilemez. 657 sayılı DMK’nın 4/B maddesi bir asal istihdam modeli olarak değil, devletin geçici işlerinin görülmesi için ihdas edilmiş bir tedbirdir.

Bu arada, 2016’da atanan öğretmenlerimizin (eş durumu tayinleri için), 3+1 düzenlemesinin torba yasayla kabul edilmesinden faydalanabilmesi için üç yıl hesabında 31 Ekim tarihinin baz alınması gerekmektedir. MEB bu konuda da beklentileri karşılamalıdır."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.