Talip Geylan: Türkiye Kamu-Sen Memur Sendikacılığının Amiral Gemisidir

Talip Geylan: Türkiye Kamu-Sen Memur Sendikacılığının Amiral Gemisidir

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan ve Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Dolğun 28.12.2021 tarihinde Ankara 5 No’lu Şube’nin düzenlediği istişare toplantısına katıldı. Toplantıda Ankara 5 No’lu Şube, şube yönetim kurulu üyeleri ilçe temsilcileri v

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan ve Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Dolğun 28.12.2021 tarihinde Ankara 5 No’lu Şube’nin düzenlediği istişare toplantısına katıldı. Toplantıda Ankara 5 No’lu Şube, şube yönetim kurulu üyeleri ilçe temsilcileri ve Yenimahalle ilçesindeki işyeri temsilcileri hazır bulundu.

Genel Başkan Talip Geylan, yaptığı konuşmada, “Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen büyük bir sendikadır. Muteber bir sendikadır.  Bütün kamu çalışanları bizleri takdir ve övgü ile  takip ediyor. Bugün artık Türk Eğitim-Sen ve Türkiye Kamu-Sen, memur sendikacılığının amiral gemisidir. Bu, bir sendika için en büyük gurur vesilesidir.  Bu gururu bizlere yaşatan üyelerimize teşekkür ediyoruz.” dedi.

Türkiye Kamu-Sen, Türkiye sevdalılarının vücuda getirdiği milli bir sivil toplum kuruluşudur.

Genel Başkan Talip Geylan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bilindiği gibi Türk Eğitim-Sen sadece bir sendika değildir. Aynı zamanda bir sivil toplum kuruluşudur. Türkiye’de binlerde sivil toplum kuruluşu var. Bizim diğerlerinden farkımız adımızın başında ‘milli’ sıfatı olmasıdır. Yani milli bir sivil toplum kuruluşuyuz. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen’in her bir mensubu Türkiye sevdalısıdır. Türk Eğitim-Sen; memleketin, milletin, devletin ülkenin ihtiyacı olduğunda sağına soluna “kim var diye” bakmadan ‘ben varım’ diye ortaya atılan Türkiye sevdalılarının vücuda getirdiği milli bir sivil toplum kuruluşudur. 1992 yılında bu teşkilatı kuranlar aslında bir slogan ile bu misyonu bize emanet etmişler: “Türkiye sevdamız ekmek için kavgamız.” Ekmek kavgasını yani sendikacılığı adam gibi yapıyoruz. Ama bunun yanı sıra büyüklerimiz ekmek kavgasının önüne Türkiye sevdasını koymuşlar. Bu vasfımız ile sadece kamu çalışanlarının değil, mensubu olmaktan gurur duyduğumuz milletimizin de takdir ve teveccühüne mazhar olduk. 1992 yılında hangi niyet, ilke, duruş inanç ile yola çıkmışsak, bugün de bir milim sapmadan yolumuza devam ediyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.