Talip Geylan Zeytindalı Harekatı’na Destek Vermek İçin Sınırdaydı

Talip Geylan Zeytindalı Harekatı’na Destek Vermek İçin Sınırdaydı

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 23-24.03.2018 tarihinde Zeytindalı Harekatı’na destek vermek ve bölgedeki eğitim çalışanlarıyla bir araya gelmek amacıyla İskenderun, Hatay ve Kilis’te idi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 23-24.03.2018 tarihinde Zeytindalı Harekatı’na destek vermek ve bölgedeki eğitim çalışanlarıyla bir araya gelmek amacıyla İskenderun, Hatay ve Kilis’te idi. Hatay’ın Hassa, Kırıkhan ve Reyhanlı ilçeleri ile Kilis ziyaretlerinde çeşitli temaslarda bulunan Genel Başkan Geylan’a Genel Başkan Yardımcıları M. Yaşar Şahindoğan ve Selahattin Dolğun eşlik etti.

Genel Başkan’ın ilk durağı İskenderun’du. Hatay 1 No'lu Şube Başkanı Ömer SOLĞUN, Hatay 2 No’lu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık, Osmaniye Şube Başkanı Ahmet Kandemir ve şubelerimizin yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Genel Başkan Geylan, Şırnak’ta helikopter kazasında şehit düşen İlker Acar’ın eşi üyemiz Gülçin Acar’ı görev yaptığı Şirinyurt İlkokulu’nda ziyaret etti.  Taziyelerini ileten Geylan, “Gülçin öğretmenimizin mütevekkil, vakarlı duruşu, vatan ve mi

llet sevgisi, bir şehit eşi olmanın onurunu en büyük paye olarak sahiplenmesi kendisine karşı saygımızı bir kat daha artırdı. İşte ihlas ve karakter abidesi öğretmenimizin bu asil duruşu, güzel ülkemizin geleceğine dair umut ve güvenimizin en temel kaynaklarındandır. Rabbim sabrını artırsın. İki çocuğuyla beraber huzurlu ve sıhhatli bir ömür niyaz ediyorum.” dedi.

Genel Başkan Geylan ve beraberindeki heyet daha sonra Afrin sınırında Kırıkhan İlçesi Güzelce Karakolu’nu ve karakolda görev yapan askerlerimizi ziyaret etti. Karakol ziyaretinin ardından Geylan, Kırıkhan Beyazıt-i Bestami Tepesinde, Türk Eğitim-Sen’in Afrin Harekatı’na verdiği destekle ilgili basın açıklaması yaptı.

Genel Başkan Geylan sözlerine sınırlarımız içinde ve sınır ötesinde güvenliğimizi sağlarken şehit olan tüm Mehmetçiklerimizi minnet ve rahmetle yad ederek; yaralı askerlerimize de acil şifalar dileyerek başladı.

Geylan açıklamasında şunları ifade etti: “ Son dönemde yakın coğrafyamızda yaşananlara baktığımızda vatanı olmayanın huzurunun, geleceğinin ve namusunun da olmadığını görüyor; vatanı işgal edilmiş, birlik ve bütünlüğünü kaybetmiş, birbirine düşmüş milletlerin bir enkaza dönüşmesinden, denizlerin azgın dalgalarında yitip giden canlardan, köşe başlarında satılığa çıkarılan hayatlardan insanlık adına utanç duyuyoruz.

Bu gerçekler bizlere vatan sevgisinin bir erdem değil bu coğrafyada hayatta kalmak için bir mecburiyet olduğunu ortaya koyuyor. Coğrafyamızda kan ve gözyaşının hâkim olduğu, savaş ve işgallerin hüküm sürdüğü, yanı başımızdaki ülkelerde dayanılmaz ve kabul edilemez acıların yaşandığı bu günlerde, ülkemiz üzerine oynan kirli oyunların da artık sıcak bir çatışmaya dönüştüğünü görmekteyiz.

Sayısız şehidin aziz kanlarıyla sulayıp, bir gül bahçesi misali toprağa serilen nice koç yiğitlerin cansız bedenleri pahasına vatan yaptığımız bu topraklarda, yeni bir var olma savaşının eşiğindeyiz. Tıpkı yüzlerce yıl süren Haçlı seferlerinde olduğu gibi, tıpkı geçtiğimiz asırda olduğu gibi yurdumuz, bugün de içeriden ve dışarıdan kahpece kuşatılmış, emperyalist hainler, maşa olarak kullandıkları terör örgütleri aracılığıyla, bizlere yeni bir bedel ödetme, her karış toprağında binlerce şehidin yattığı vatanımızı yeniden işgal etme peşine düşmüş durumdadır.

Bölgemizde oynanan kirli oyunları nihayete erdirmek için Afrin'e yönelik düzenlenen Zeytin Dalı operasyonunda elde edilen mutlak galibiyet Türk’ün bölgedeki gücü ve hakimiyetini bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Milletimiz ve binlerce yıldır sayısız şehidimizin kanıyla sulayarak vatan yaptığımız bu topraklar, hainlerin, bebek katili terör örgütlerinin, eli kanlı milletlerin yaktığı ateşle çepeçevre sarılmışken, şanlı ordumuz bütün hain planları bozmuştur.

Mehmetçik Afrin’de, Türk milletinin kaderini yeniden yazmış,  bu topraklar üzerinde yeşerecek fidanlar için gövdelerini Amerikan roketlerine, Alman anti tank füzelerine, Fransız mayınlarına siper etmiştir.

Kahramanlarımız, bizlere bedel ödetmeye çalışanlara hadlerini bildirmiş, bir asır önce Çanakkale’de olduğu gibi bugünde yedi düvele Türk’ün gücü ve kudretini göstermişlerdir.

Birkaç çapulcuyu maşa olarak kullanıp, Türk’e diz çöktüreceklerini sananlar Afrin Operasyonuyla bir kere daha her bir askerimizin sinesinde 80 milyon yürek attığını görmüştür.

Türk askerinin ayak sesleri, dünyanın dört bucağında düşmanın uykusunu kaçırırken,  hainlerin kulaklarında yankılanmış, teröristler arkalarına bile bakmadan kahraman askerimizin önünden kaçmıştır.

Elbette bu operasyon sırasında bu vatan için canlarından geçen yiğitlerimiz, şehitlerimiz var. Yüreğimiz yanıyor, Gazilerimiz var, içimiz sızlıyor.

Zeytin Dalı Harekâtı’nda verdiğimiz 46 şehidimizin ardından dün de kahpece tuzaklanmış bir el yapımı bomba ile dün de 3 vatan evladımızı Afrin’de, 1 vatan evladımızı Bitlis’te, elim bir kaza sonucunda da bir pilotumuzu daha Nevşehir’de şehit verdik.

İşte biz, kahraman askerlerimizin kanı ile canı ile bu topraklarda yeni bir gelecek kuruyoruz.

On binlerce kilometre öteden gelerek, coğrafyamızı kan gölüne çevirenler, buraların yegâne sahibinin bu topraklarda yaşayan milletler olduğunu görmüşlerdir.

Kahraman Mehmetçik yedi düvele, Türk’ün iradesini, kararlılığını ve gücünü bir kere daha göstermiştir.

Bu noktada terörden en fazla zarar kesim olmasına rağmen, uzunca bir zaman dilimi boyunca her gün teröristlerin saldırıları nedeniyle evleri yıkılan, şehitler veren Hataylı hemşerilerimizin milli birliğimiz ve geleceğimiz için yapılan bu harekata verdiği destek her türlü övgüyü hak etmektedir.

Ben Türk Eğitim-Sen adına, Harekatın başlangıcından bugüne kadar, Mehmetçiğe verdiği sınırsız destekle yüzümüzü güldüren, bizleri ortak geleceğimiz adına umutlandıran ve askerimize gece gündüz demeden maddi-manevi güç aşılayan Hatay halkına özel teşekkürlerimi ve minnetlerimi ifade etmek istiyorum.  

Binlerce yıllık devlet geleneğimize, şanlı tarihimize, kahraman ecdadımıza, feraset ve cesaret timsali milletimizin yüreğindeki sarsılmaz imana baktığımda; askeri, siyasi ve ekonomik olarak kuşatıldığımız bu günleri de atlatacağımızı, milletimizin kurtuluş mücadelesinde ortaya koyduğu milli birlik ruhunu, başarma azmini ve bağımsızlık ateşini yeniden alevlendirerek Türk İslam davasını yeniden yükselteceğimizi görüyorum.

Bu vesileyle bizlere Anadolu’nun kapılarını açan Sultan Alparslan’dan başlayıp, kanlarıyla bu topraklara Türk mührünü vuran bütün vatan evlatlarına; yok olmak üzereyken bu millete iman ve inanç yükleyerek adeta küllerinden yeniden doğmasını sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına; vatanı, milleti, ülkesi ve namusu için canlarını vermekten çekinmeyen tüm gazi ve şehitlerimize minnettarız.  Onların emanetlerini kutsal bilip canımız pahasına sahip çıkacağımıza dair söz veririz. Şehitlerimizin ruhları şad; mekanları cennet olsun.”

Kırıkhan’dan sonra Hassa’ya geçen Genel Başkanımız ve beraberindeki heyet Hassa ilçe Milli Eğitim Müdürü Abidin Bağeker’i ziyaret etti. Bölgedeki eğitimin durumu hakkında bilgi alan Geylan, sendikamızın çalışmalarını anlattı. Öte yandan Hassa İlçe Temsilcisi Uğur Kaya, Genel Başkan Talip Geylan’a Afrin Harekat bölgesi ile ilgili bilgi verdi. Hassa sınır bölgesinde TRT ve Anadolu Ajanslarına da bir demeç veren Geylan, harekatla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Harekatın 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümünde nihayete erdiğini belirtti ve şöyle devam etti: “Bizim için ayrı bir onur kaynağı olmuştur. Biz şuna inanıyoruz. Türk ordusu, Türk devleti çok güçlüdür. Her türlü düşman saldırının üstesinden gelebilecek kudrete sahiptir. Gerek Fırat Kalkanı Operasyonu gerekse Zeytin Dalı Harekatı bunun somut göstergesi olmuştur. Biz inanıyoruz ki 100 yıl önce kesintiye uğratılan hesap yeniden açılmıştır. Burada Türk Silahlı Kuvvetleri sadece terörle mücadele etmiyor. Bölgemizin küresel egemen güçler tarafından yeniden tanzim edildiği bu günlerde bu kez toprak kaybetmemenin mücadelesini veriyor. Yürekten inanıyoruz ki; Türk Silahlı Kuvvetleri, Türk ordusu başarıya ulaşacaktır.” Hem Türkiye'nin sınır güvenliğinin sağlanacağını hem de bölge halklarının yeniden huzura kavuşacağını aktaran Geylan, harekâta desteklerinin tam olduğunu söyledi. Devletimizin terörle mücadelesini amasız, şüphesiz destekliyoruz. Ayrıca Hatay ve Kilis’teki halkımıza da özellikle teşekkür etmek istiyoruz. Sıcak çatışmadan etkilenen Hatay ve Kilis halkı devletimize, Türk Silahlı Kuvvetlerine desteklerini hiçbir zaman esirgemedi. Terörle mücadele her zaman devletimizin yanında oldu. Bu çok önemlidir. Hassasiyetleri için bölge halkına canı gönülden teşekkür ediyoruz.” dedi.

Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’ni de ziyaret eden Geylan, Reyhanlı İlçe Temsilcisi Tuncay Ayten ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve üyelerimizle teşkilat toplantısı gerçekleştirdi. Genel Başkan, Reyhanlı Yatılı Bölge Ortaokulu’nu ziyaret ederek, üyelerimizle bir araya geldi.

Genel Başkan Geylan ve beraberindeki heyet, 22.03.2018 tarihinde Afrin’de şehit düşen Harun Demiral’ın Hatay’daki Hatay’daki taziye çadırını da ziyaret ederek, başsağlığı diledi.

Genel Başkan ve beraberindeki heyet daha sonra Kilis’e geçti ve Kilis Şube Başkanı Osman Boybeyi ve Şube Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Kilis’te Gülbaba 3. Hudut Taburunu ziyaret etti. Genel Başkanımız, kahraman komutanlarımıza ve Mehmetçiklerimize Türk Eğitim-Sen’in sınırsız desteğini iletti.

Genel Başkan Kilis’te Mehmet Şanlı Mesleki ve Anadolu Lisesi’ni de ziyaret ederek, eğitim çalışanları ile sohbet etti, daha sonra da Kilis’te, roketli saldırıya maruz kalan Çalık Cami ile Restorantta incelemelerde bulundu.

Kilis Şubesinde bir basın toplantısı düzenleyen  Genel Başkanı Talip Geylan, göreve geldikten sonra ilk kez Zeytin Dalı Harekatı’nın yapıldığı bölgeye geldiklerini ifade ederek, “Devletimizin yeni bir var olma mücadelesi verdiği bu zamanda ilk ziyaretimizi bölgemize gerçekleştirerek, Zeytin Dalı Harekatı’na olan desteğimizi bir kez daha yerinde ifade etmek amacıyla Kilis’teyiz. Türk Eğitim-Sen önce ülkem düsturunu ilke edinmiş, her koşulda, her durumda milletinin ve devletinin yanında olan bir sendikadır. Bu bağlamda şu an devletimizin yapmış olduğu operasyona şüphesiz, amasız, tavizsiz bir şekilde destek veriyoruz. Bu harekatın son terörist unsur ortadan kaldırılıncaya kadar devam etmesini istiyoruz. Devletimizin yanındayız, milletimiz 80 milyon tek yürek olmuş durumdadır. Bu anlamda Kilis’ten bir kez daha Türk Silahlı Kuvvetleri’ne minnetlerimizi ifade etmek istiyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri, 18 Mart 2018 tarihinde teröristlerin işgal ettiği ve terör yuvası haline getirilen Afrin’i teslim alarak huzura kavuşturdu. 18 Mart tarihinin bizde anlamı büyüktür; Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümüdür. Bir önceki operasyon Fırat Kalkanı Harekatı da hatırlarsanız, 24 Ağustos 2016 tarihinde başlamıştır. O da Mercidabık Seferi’nin 500. yıl dönümüne denk gelmiştir. Bu anlamda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin milli sembollerimize yeni bir can vermiş olmasından dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum. Türk ordusu güçlüdür, Türk devleti güçlüdür, terörün üstesinden gelecektir aynı zamanda yıllardır kan ve gözyaşının hâkim olduğu Ortadoğu’ya da huzur getirecektir. Nitekim gerek Fırat Kalkanı operasyonu sonrasında gerekse Zeytin Dalı Harekatı sonrasında terörden arındırılan bölgelerdeki insanlarımızın, soydaşlarımızın, dindaşlarımızın yaşamış olduğu mutluluk bunun somut göstergesidir” dedi.26791216181718

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.