Talip Geylan'dan Aksaray Ziyareti, Vali Hamza Aydoğdu'ya Övgü!

Talip Geylan'dan Aksaray Ziyareti, Vali Hamza Aydoğdu'ya Övgü!

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 02.07.2021 tarihinde Aksaray Şube Başkanlığı'nı ziyaret etti. Geylan'a Aksaray ziyaretinde Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Dolğun eşlik etti.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 02.07.2021 tarihinde Aksaray Şube Başkanlığı'nı ziyaret etti. Geylan'a Aksaray ziyaretinde Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Dolğun eşlik etti.

Genel Başkan Geylan ve beraberindeki heyet toplantı öncesinde Aksaray Valisi Sayın Hamza Aydoğdu'yu makamında ziyaret etti. Geylan, Sayın Aydoğdu’nun uzun yıllar bir bürokrat olarak milli eğitime hizmet ettiğini vurgulayarak,  "Devletin asalet ve şefkatini temsil etme hususunda gayretine şahit olduğum sayın Valimize başarılar diliyor, nezaketinden ötürü teşekkür ediyorum" dedi.

Ziyaretin ardından şube başkanlığına geçen Geylan şube yönetim kurulu üyeleri, şube kadın komisyonu üyeleri ile biraraya geldi.  Toplantıda, yaklaşan toplu sözleşme öncesinde Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen'in hazırlıkları ve  memur paketi hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

Genel Başkan Talip Geylan, Hükümetle yapılacak toplu pazarlık sürecine dikkat çekerek, Türkiye Kamu-Sen olarak ciddi bir hazırlık içerisinde olduklarını belirtti. 6. Dönem Toplu Sözleşmesinde Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen'in taleplerinin kamu çalışanlarını rahatlatacak ve yaşadıkları kayıpları önleyecek nitelikte olduğunu bildiren Geylan, bu toplu sözleşmeden kamu çalışanları adına önemli kazanımların elde edilmesi için her türlü gayreti sarf edeceklerini belirtti. 

Türkiye Kamu-Sen'in hazırladığı memur paketi hakkında da açıklamalarda bulunan Genel Başkan Geylan, paketin içinde yer alan maddelerin hayata geçirilmesiyle birlikte, kamu çalışanlarının yaşadığı sorunların önemli bir kısmının çözüleceğini belirtti. Bu maddelerin  toplu sözleşmede de gündeme getirileceğini kaydeden Geylan şunları kaydetti: "Kamu çalışanlarının yüzünün gülmesini, ekonomik kayıplarının telafi edilmesini, sosyal ve özlük haklarında iyileştirmeler yapılmasını istiyoruz. Kamu çalışanları daha maaşlarını cüzdanına koymadan yüksek vergi kesintileriyle mağdur ediliyor. Bu nedenle kamu çalışanlarının yüzde 15’lik vergi diliminde sabitlenmesini ve böylece yılın ikinci 6 ayında alınan zamların hiç edilmemesini istiyoruz.

Yardımcı hizmetler sınıfında çalışanların beklentileri de görmezden gelinmemelidir. Yardımcı hizmetler sınıfında çalışan memurlarımızın öğrenim durumlarına göre bir defaya mahsus olmak üzere sınavsız şekilde genel idari hizmetler sınıfına geçirilmesini istiyoruz.

Kamuda bayram ikramiyesi alamayan tek kesim memurlardır. Bu eksikliğin de artık giderilmesini bekliyoruz.

3600 ek gösterge konusunda Sayın Cumhurbaşkanı'nın sözü vardı. Kamu çalışanları umutla verilen bu sözün hayata geçirilmesini bekliyor. Ayıca sadece dört meslek grubunun değil, tüm kamu çalışanlarının ek göstergelerinin artırılması ve ek göstergeden yararlanamayan yardımcı hizmetler sınıfının ek göstergeden yararlanmasının sağlanmasını talep ediyoruz. Unutulmasın ki kamu çalışanlarının bir kısmı emekli olmak için ek gösterge düzenlemesinin hayata geçirilmesini bekliyor. 

Bütün ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması da bir diğer önemli talebimizdir.

Ayrıca aynı işi yapan kamu çalışanlarının farklı statülerde istihdam edilmesine son verilerek, tüm sözleşmelilerin kadroya geçirilmelidir. Mesela sözleşmeli öğretmenlerin  aile hayatı ne yazık ki kalmamıştır.  Eşleri ve çocukları bir yerde, kendileri başka yerde ikamet etmektedir. Bu konuda hükümet tıpkı 2011 ve 2013 yılında olduğu gibi bir adım atmalı ve tüm sözleşmelileri kadroya almalıdır.  

Liyakat ve ehliyet söz konusu olduğunda kimse mangalda kül bırakmıyor ama uygulama aksini söylüyor. Adil yönetici atama sistemi getirilmeli ve proje okullarında yönetici atamaları MEB Yönetici Atama Yönetmeliği'ne bağlı olmalıdır.

Öğretmenlerin itibarını artıracak, statüsünü sağlam bir zemin üzerine kavuşturacak bir meslek kanunu mutlaka çıkarılmalıdır."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.