Talip Geylan'dan Bakan Ziya Selçuk'a "Beyaz Zambaklar Ülkesinde" Desteği!

Talip Geylan'dan Bakan Ziya Selçuk'a "Beyaz Zambaklar Ülkesinde" Desteği!

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan; MEB tarafından tavsiye edilen, bir kaç gündür bazı basın-yayın organlarında ve sosyal medyada gündeme gelen "Beyaz Zambaklar Ülkesinde" kitabına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan; MEB tarafından tavsiye edilen, bir kaç gündür bazı basın-yayın organlarında ve sosyal medyada gündeme gelen "Beyaz Zambaklar Ülkesi" kitabına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Geylan, yapmış olduğu açıklamada Bakan Ziya Selçuk'a destek verdi, MEB'in tavsiye ettiği kitaba ilişkin : " Öğretmen Okulu mezunu bir köy öğretmeninin çocuğu olarak, eğitimin ve eğitimcilerin halkımızı ortak hissediş ve hedeflerde buluşturabildiğine, köy çocuklarını ve dolayısıyla toplumu milli ülkülere yönlendirebildiğine şahitlik ettim. Velhasıl; Kesinlikle, başta eğitimciler olmak üzere herkesin mutlaka okuması gereken bir eser." dedi. 

İşte o açıklamalar: 

Bir ülke, eğitimle ve adanmış eğitimcilerle yükselir.

Devletimizin kurucusu Başöğretmen Atatürk de bu şuurdan hareketle, daha Kurtuluş Şavaşı tüm hararetiyle devam ederken, 15 Temmuz 1921’de Maarif Kongresi’ni toplamıştı.

İşte “Beyaz Zambaklar Ülkesinde”, buna dair somut bir örneği, Finlandiya’nın eğitimle ve adanmış eğitimcilerle yükselişini anlatır.

Kitap, her anlamda geri kalmış ve bataklıklar diyarı diye bilinen bir ülkenin, eğitimcilerin önderliğinde aydınından din adamına, işçisinden çiftçisine, askerinden memuruna kadar tüm halkın ortak ülkülerde birleşerek gelişmesini, kültür ve ekonomi başta olmak üzere sosyal yaşamın her alanında nasıl atılımlar gerçekleştirdiğini büyük bir inanmışlıkla anlatır.

Nitekim Cumhuriyet’in ilk yıllarından itibaren, eğitimin, yokluklar içerisindeki toplumumuzu nasıl şekillendirdiği de tarihi bir vakıadır.

Öğretmen Okulu mezunu bir köy öğretmeninin çocuğu olarak, eğitimin ve eğitimcilerin halkımızı ortak hissediş ve hedeflerde buluşturabildiğine, köy çocuklarını ve dolayısıyla toplumu milli ülkülere yönlendirebildiğine şahitlik ettim.

Velhasıl;

Kesinlikle, başta eğitimciler olmak üzere herkesin mutlaka okuması gereken bir eser.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum