Talip Geylan'dan İlçe Müdürüne: Edepsizliğin De Bir Ölçüsü Olmalı!

Talip Geylan'dan İlçe Müdürüne: Edepsizliğin De Bir Ölçüsü Olmalı!

Eğitim Bir Sen haberini Milli Eğitim Bakanlığı resmî internet sitesinde yayınlayan Mersin - Gülnar ilçe milli eğitim müdürüne Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip GEYLAN tepki gösterdi .

Eğitim Bir Sen haberini Milli Eğitim Bakanlığı resmî internet sitesinde yayınlayan Mersin - Gülnar ilçe milli eğitim müdürüne Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip GEYLAN tepki gösterdi.

Gülnar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü resmi web sitesinde yayınlanan "GÜLNAR EĞİTİM BİR SEN'DE GÖREV DEĞİŞİMİ" başlıkla haberde; ilçe milli eğitim müdürü Fatih Burğut "Sendikamızda bir bayrak değişimi gerçekleşti. Sendikamızda geçmişte görev almış yöneticilerimizi tebrik ederim..." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bu açıklamalar sonrasında konuyu gündeme getiren ve tepki gösteren Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Bakan Ziya Selçuk ve MEB yetkililerini göreve davet etti. 

İşte Geylan'ın açıklamaları: 

EDEPSİZLİĞİN DE BİR ÖLÇÜSÜ OLMALI!

“Sendikamızda bir bayrak değişimi gerçekleşti. Sendikamızda geçmişte görev almış yöneticilerimizi tebrik ederim. Yeni yönetim kurulu üyelerimize hayırlı uğurlu olsun. İnşallah görevlerinde başarılı olacaklardır. İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak her konuda destek vermeye hazırım”  Bu ifadeler EBS toplantısına katılan bir sözde İlçe müdürüne ait! Sayın Ziya Selçuk ve sayın Hamza Aydoğdu’ya çağrıda bulunuyorum: Gülnar İlçe Milli Eğitim Müdürüne, Devlet makamının emanetçisi olduğunu, bir sendikanın temsilcisi gibi davranmanın ayıp olduğunu öğretsinler. Bu ayıbı MEB kaldıramaz. Sayın Bakan ve Sayın personel Genel Müdürü’nün bu edepsizliğe kayıtsız kalmayacağına inanıyorum.

İLÇE MÜDÜRÜNDEN AÇIKLAMA GELDİ

Tepkilerin ardından Gülnar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bir açıklama yaparak, haberin yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını, bazı cümlelerin kendi bilgisi dışında yanlış kullanıldığını ifade etti. 

BU UYGULAMALAR NE ZAMAN SON BULACAK?

Bu tür haberlerle sıklıkla karşılaşıyoruz.

Peki sonuç ne oluyor? 

Bir kaç açıklama ile geçiştiriliyor...

Bazen bir açıklama yapmaya bile tenezül edilmiyor.

Değişen bir şey yok. 

Milli Eğitim Bakan Sayın Ziya Selçuk ve MEB yetkilileri, bu benzer haberler karşısında artık daha net olmalı. 

Bir kaç küçük açıklama ile geçiştirmek yerine, bir daha yaşanmaması için gerekli adımlar atılmalıdır. 

img-20181008-wa0002.jpgimg-20181008-wa0001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.