Talip Geylan'dan Mali Disiplin Eleştirisi: 10 Bin Atama Kabul Edilemez!

Talip Geylan'dan Mali Disiplin Eleştirisi: 10 Bin Atama Kabul Edilemez!

Genel Başkanımız Talip Geylan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in mali disiplin uygulaması nedeniyle 2024 yılı için MEB’e 10 bin öğretmen atama kontenjanı teklif ettiğine dair basına yansıyan haberlere tepki gösterdi. Böyle bir tutumun kabul edilemez olduğuna

Genel Başkanımız Talip Geylan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in mali disiplin uygulaması nedeniyle 2024 yılı için MEB’e 10 bin öğretmen atama kontenjanı teklif ettiğine dair basına yansıyan haberlere tepki gösterdi. Böyle bir tutumun kabul edilemez olduğuna dikkat çeken Genel Başkan, “Bu durum, öğretmen adayı genç meslektaşlarımıza hakaret etmek ve hayallerini yıkmak demektir. İnşallah bu duyumlar doğru değildir.” dedi.

Genel Başkan açıklamasında şunları söyledi:

“Böyle bir tutum kabul edilemez! Bu durum, öğretmen adayı genç meslektaşlarımıza hakaret etmek ve hayallerini yıkmak demektir. İnşallah bu duyumlar doğru değildir.

Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin 68.000 norm açığı olduğunu açık şekilde ifade etmişken, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in 2024 yılı için öğretmen atamasına sadece 10.000 kadro verileceği yaklaşımı ülke gerçekleriyle bağdaşmamaktadır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.