Talip Geylan'dan Ramazan Bayramı Mesajı

Talip Geylan'dan Ramazan Bayramı Mesajı

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Geylan, “Tüm inananların Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum. Allah birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi bozmasın” dedi.

Geylan mesajında şunları kaydetti:

“Bayramları bayram yapan, birlik ve dayanışma içinde olmaktır. Millet olarak kardeşliğimiz, ortak gelecek idealimiz, bizi biz yapan değerlerimiz hatırlanmalı ve onlara sahip çıkılmalıyız.

Ramazan, dostluğun, kardeşliğin pekiştiği; birliğin, beraberliğin geliştiği; verilen nimetleri paylaşarak çoğaltma, sıkıntılara destek olarak yok etme hikmetinin hayat bulduğu ayıdır. Arzumuz odur ki, bu aylarda milletimizin refah seviyesinin yükseldiği, birlik beraberliğimizin pekiştiği, felaketlerin, savaşların, açlığın, zulmün ve sefaletin son bulduğu bir dünyadır.

Ancak;

Özellikle İslam coğrafyasını sarmış olan ateş hepimizi yaralamaktadır. Doğu Türkistan’da, Filistin’de, Suriye’de,Irak’ta, Somali’de, dünyanın dört bir köşesinde Türk ve Müslüman kardeşlerimiz üzerinde oynanan oyunların bozulması, Müslümanların kan ve gözyaşından beslenen anlayışın son bulması mübarek günlerde en büyük dileğimizdir.

Bu yüzyılın Türk asrı olacağına inancımız tamdır. Bizim görevimiz 21. yüzyılı Türk Asrı kılacak yeni ufuklara omuz vermektir. İnanıyoruz ki; önümüzdeki süreç Türk Devleti’nin büyümesi, Türk Dünyası’nın güçlenmesine, gönül coğrafyamızın sükûnetine, insanlığın huzur ve barışına vesile olacaktır.

***

Bayramlarımızda bolluk, bereket eksik olmamalıdır. Ancak enflasyonun yüzde 68’leri aşması, yapılan maaş zamlarının çok yetersiz kalması, çalışanlarımızın açlık sınırına mahkûm edilmesi bayramları buruk geçirmemize yol açmaktadır. Mutlu bayramlar hedefliyorsak, gün be gün artan enflasyona karşı memur ve emeklilerimiz korunmalı, çalışan ve emeklilerin alım güçleri artırılmalı, refah payı kalıcı hale getirilerek, enflasyon farkının da maaşlara aylık olarak yansıtılması sağlanmalıdır. Tüm bunlar hayata geçirildiği takdirde memurlarımız gerçek anlamda bayram yaşayabilecektir.

Bilindiği gibi devletimiz, yılda iki kez işçi, işçi ve memur emeklisine Bayram İkramiyesi ödemektedir. Ne yazık ki bu haktan mahrum kalan, yalnızca görevi başındaki memurlarımızdır. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen olarak diyoruz ki; epeydir gecikmiş olan memura bayram ikramiyesi artık hayata geçirilsin, kamu çalışanları da bayramı bayram tadında yaşasın. Hükümetimizden beklentimiz; bu bayramın, memurun Bayram İkramiyesi alamadığı son bayram olmasıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Büyük Atatürk ve silah arkadaşları ve eşsiz yurdumuzun bağımsızlığı ve milletimizin bekası için toprağa düşen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarken; tüm milletimizin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor, duaların kabulü ile Bayramımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Mübarek bayram günlerinin ülkemizin daha güçlü geleceğine ve gönül coğrafyamızın huzuruna vesile olmasını en büyük arzumuzdur. ”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.