Talip Geylan'dan sert tepki! Böylesi Bağnazlıklara Son Verilsin!

Talip Geylan'dan sert tepki! Böylesi Bağnazlıklara Son Verilsin!

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Bingöl’ün Yedisu ilçesinde Halk Eğitim Merkezinde  müdür yardımcısı olan üyemizin görevinin iptal edilmesine sert tepki gösterdi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Bingöl’ün Yedisu ilçesinde Halk Eğitim Merkezinde  müdür yardımcısı olan üyemizin görevinin iptal edilmesine sert tepki gösterdi.

Yedisu ilçesinde hem şube müdürü ve 4 kurumun müdürünün vekaleten görev yaptığını, hem de lisede 3, YBO’da 2 olmak üzere 5 müdür yardımcısının tamamının vekil olarak çalıştığını söyleyen Geylan, “Ancak ne hikmetse, hiçbiriyle ilgili bir inisiyatif kullanılmazken, sendikamız üyesi olan HEM Müdür Yardımcısı arkadaşımızın görevlendirilmesi iptal ediliyor.”dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından  üyemize karşı sunulan görev iptalinin gerekçelerini, gerçekçi bulmayan Genel Başkan, tek meselenin sendikal taassup olduğunu bildirdi. 

Hak etmedikleri makamlara iltimasla gelenlerin, devletin kurumlarının itibarını tahrip ettiğini kaydeden Geylan, “Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer’e çağrımız odur ki; Kurumumuzda ahengi bozan, çalışma huzurunu ve iş barışını baltalayan, devlete değil de diyet borcu oldukları yapılara sadakat gösteren böylesi bağnazlıklara son verilsin!Aksi halde hangi tedbiri alırsanız alın eğitimde istediğimiz hedeflere ulaşmamız mümkün olmayacaktır.” dedi.

Genel Başkan Talip Geylan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bingöl Yedisu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü gündemden düşmüyor..

Bingöl Yedisu ilçe merkezinde 1 lise, 1 YBO, 1 ilkokul ve Halk Eğitim Müdürlüğü var.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğündeki Şube Müdürü ve 4 kurumun müdürü vekaleten görev yapıyor.

Lisede 3, YBO’da 2 olmak üzere 5 müdür yardımcısının tamamı da vekil olarak çalışıyor.

Ancak ne hikmetse, hiçbiriyle ilgili bir inisiyatif kullanılmazken, sendikamız üyesi olan HEM Müdür Yardımcısı arkadaşımızın görevlendirilmesi iptal ediliyor.

Gerekçeleri de ilginç:

1-HEM müdürü doğum sonrası kullandığı süt izni bittiği için müdür yardımcısına gerek kalmamış! (Oysa ki süt izni zaten çalışırken kullanılan bir izindir, ne değişti acaba?)

2- Kurumdaki işlerin azalmasından dolayı görevlendirme iptal edilmiş! Yedisu’da işlerin azaldığı tek kurum Halk Eğitim Merkezi demek ki?

(Kafaya bakın hele! Bu makul bir gerekçe ise eğer MEB yaz tatili geldiğinde ülke genelinde bütün yönetici görevlendirmelerini iptal etsin ki, kamu zararını da önlemiş olsun! Nasıl olur?)

Aslında sayın müdürün tek meselesi, sendikal taassup!

Tek derdi, Yedisu’da Türk Eğitim-sen’in yetkili sendika olması.

Karın ağrısının tek nedeni, makamını borçlu olduklarına karşı verdiği sözleri yerine getirememiş olması.

Yedisu’da Türk Eğitim Sen’in gösterdiği başarı, diyet borcu olduklarını rahatsız etmiştir.

Hak etmedikleri makamlara iltimasla gelenler, devletin kurumlarının itibarını işte böyle tahrip ederler.

Bu rezillik Yedisu İlçe MEM’in ilk icraatı da değildir.

Kamuoyu hatırlayacaktır; 2022 LGS’de aynı zamanda okul müdür yardımcısı olan bir öğretmenimize hizmetli görevi verilmiş ve bu da basına yansımıştı.

Fakat bu çirkin rezaletle alakalı MEB gerekli işlemi yapmadığı için, işte cüretkarlıkları bu boyuta gelmiştir.

Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer’e çağrımız odur ki; Kurumumuzda ahengi bozan, çalışma huzurunu ve iş barışını baltalayan, devlete değil de diyet borcu oldukları yapılara sadakat gösteren böylesi bağnazlıklara son verilsin!

Aksi halde hangi tedbiri alırsanız alın eğitimde istediğimiz hedeflere ulaşmamız mümkün olmayacaktır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.