Talip Geylan,“Uludağ Üniversitesi`nde Neler Oluyor?”

Talip Geylan,“Uludağ Üniversitesi`nde Neler Oluyor?”

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Uludağ Üniversitesi’nde yapılan atama ve görevlendirmelerde liyakat yerine mensubiyetler  üzerinden hareket edilerek çalışanlar arasında ayrımcılık yapıldığına ilişkin iddialar hakkında önemli değerlendirmelerde

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Uludağ Üniversitesi’nde yapılan atama ve görevlendirmelerde liyakat yerine mensubiyetler  üzerinden hareket edilerek çalışanlar arasında ayrımcılık yapıldığına ilişkin iddialar hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Bir sendika üyelerinin öne çıkarılmasının çalışma barışını bozduğunu ifade eden Geylan, Uludağ Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz’dan yandaş kadrolaşmaya meydan vermeden, atama ve görevlendirmelerde liyakat ve adaletin esas alınmasını talep etti.

Genel Başkan Talip Geylan değerlendirmesinde şunları belirtti:

“Uludağ Üniversitesi’nde son zamanlarda yapılan atama ve görevlendirmelerde, liyakat yerine mensubiyetler üzerinden hareket edilerek çalışanlar arasında ayrımcılık yapıldığı iddia edilmekte.

Özellikle bir sendikanın üyelerinin öne çıkarılması çalışma barışını bozmaktadır.

Örneğin, bir sendikanın üniversite başkanlığını yürüten şahsın SKS Daire Başkanlığı’nda müdür vekili olmasına rağmen, aynı zamanda kendisine konservatuar sekreterliği kadrosu tahsis edilmek suretiyle unvanının yükseltilerek, sınavsız hülle yoluyla müdürlük kadrosuna atanmasının yolunun açıldığı belirtiliyor.

Yine aynı şekilde aynı sendikanın disiplin kurulunda görevli bir şahsın da hiç bir idarecilik tecrübesi olmamasına rağmen SKS Daire Başkan vekili olarak görevlendirmesinin yapıldığı söylenmekte.

Üniversitedeki sıkıntılar sadece atamalarla sınırlı değil tabii.

Örneğin Eğitim Fakültesinde formasyon eğitimi kapsamında toplanan ücretlerin bina yapımı giderine aktarıldığı ve bundan dolayı eğitim sürecinde görev alan akademisyenlerin ders ücretlerinin dahi ödenmediği iddia edilmekte.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz’dan beklentimiz, yandaş kadrolaşmaya meydan vermeden, atama ve görevlendirmelerde liyakat ve adaletin esas alınmasını sağlaması ve özellikle ücretleri ödenmeyen öğretim görevlilerimizin haklarının gasp edilmesine engel olmasıdır.”

İşte dünyada en çok satan telefonlar!

İşte dünyada en çok satan telefonlar!

İşte 2020 yılında ödeyeceğiniz Motorlu Taşıt Vergisi

İşte 2020 yılında ödeyeceğiniz Motorlu Taşıt Vergisi

2019'da en çok satan SUV modelleri

2019'da en çok satan SUV modelleri

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.