Talip Geylan:"Yenilen Pehlivan Güreşe Doymazmış!"

Talip Geylan:"Yenilen Pehlivan Güreşe Doymazmış!"

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, İLKSAN İlçe Temsilci seçimlerinin salgın koşullarını sebebiyle ertelenmiş olmasının manipüle eden açıklamalara tepki gösterdi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, İLKSAN İlçe Temsilci seçimlerinin salgın koşullarını sebebiyle ertelenmiş olmasının manipüle eden açıklamalara tepki gösterdi.

Covid-19 virüsü nedeniyle nerdeyse her gün bir meslektaşımızın acı haberinin alındığı ve öğretmenlerin aşılanmadığı bu süreçte İLKSAN seçimlerinin ertelenmesinden rahatsız olanlara seslenen Genel Başkan Geylan, “İki yıl sonra yapılacak genel kurulda görev alacak temsilci/delege seçimlerinin, süreci etkilemeyecek şekilde ertelenmesinden kim hangi gerekçeyle rahatsız olur?” diye sordu.

Malum Sen’in genel başkanının Milli Eğitim Bakanlığı’nı da sorumsuzlukla itham ettiğine dikkat çeken Geylan, “Şu halde MEB yönetimine yakışan, ‘Hadi oradan sen kim oluyorsun da MEB’i SORUMSUZLUKLA itham ediyor ve talimat veriyorsun, sürecin nasıl yönetileceğinin inisiyatifi Bakanlığımızın uhdesindedir” diyerek DURUŞ ortaya koymaktır” diye konuştu.

Genel Başkan ayrıca  “Sendikal beceriksizliğinizi, İLKSAN üzerinden yürüttüğünüz yalan ve iftiraya dayalı kuru gürültülerle örtmeyeceksiniz” dedi.

Genel Başkan Talip Geylan açıklamasından şu ifadelere yer verdi:

“İLKSAN İlçe Temsilci seçimleri, salgın koşullarının ağırlaşması nedeniyle Hükümet tarafından açıklanan tedbirler doğrultusunda, Bakanlık onayıyla ertelendi.

Neredeyse her gün bir meslektaşımızın acı haberini duyuyoruz. Öğretmenlerin aşılanması gerçekleştirilmemiş.

Covid-19 virüsünün yayılım hızı oldukça artmış durumda.

Hal böyleyken, iki yıl sonra yapılacak genel kurulda görev alacak temsilci/delege seçimlerinin, süreci etkilemeyecek şekilde ertelenmesinden kim hangi gerekçeyle rahatsız olur?

Öğrencilerimizin öğrenme kayıplarını en aza indirmek için herkesin büyük fedakârlıkla gayret ortaya koymasıyla, İLKSAN temsilci seçimlerini mukayese etmek nasıl bir anlayıştır?

Ayrıca “…tedbirler gerekçe gösterilerek” ifadesiyle, meslektaşlarımızın sağlığını korumaya yönelik atılan makul adımların tahkir edilmesini bir “öğretmen” kendine nasıl yakıştırır, anlayamıyorum.

Muhterem, “İLKSAN bu sefer de üyesinin önünden sandığı kaçırıyor” demiş!

Komediye bakar mısınız?

Arkadaş, seçim iptal edilmedi, ER-TE-LEN-Dİ !

Kim neyi nereye kaçırıyor?

Haftalardır yalan, dolan ve iftiralarla İLKSAN’a ve eğitim çalışanlarının iradesine çamur atıyorsunuz ve bunun hesabını daha önce olduğu gibi sandıkta vereceksiniz.

Sabırlı olun, yaptıklarınızın karşılığı olarak esaslı bir OSMANLI TOKADI daha yiyeceksiniz.

Bilakis siz, ertelemeden dolayı MEB’e teşekkür edin hele; seçimin ertelenmesi biraz daha nefes almanıza vesile olacak, bu daha iyi günleriniz.

Muhterem ayrıca “Seçim sürecini yönetmekle mükellef olan MEB süreçte daha fazla sorumluk almalı süreci bir an önce tamamlamalıdır.” diye de Bakanlığa TALİMAT veriyor.

Şu halde MEB yönetimine yakışan, “Hadi ordan sen kim oluyorsun da MEB’i SORUMSUZLUKLA itham ediyor ve talimat veriyorsun, sürecin nasıl yönetileceğinin inisiyatifi Bakanlığımızın uhdesindedir” diyerek DURUŞ ortaya koymaktır.

Merak etmeyin İLKSAN’da üyesinin iradesiyle iş gören ahlaklı bir yönetim anlayışı hakimdir.

Ama siz şunu unutmayın ki; eğitim çalışanlarının iradesini sonsuza kadar esir alamayacaksınız!

Daha önceleri olduğu gibi ilk seçimde yine TUŞ olacaksınız.

Sendikal beceriksizliğinizi, İLKSAN üzerinden yürüttüğünüz yalan ve iftiraya dayalı kuru gürültülerle örtmeyeceksiniz.

Bırakın kuru gürültüyü de “Sendika olarak İLKSAN’ı yönetmek için adaylarımızı takdirinize sunuyoruz” diye eğitim çalışanlarının karşısına dürüstçe çıkın. 355 yöneticinizi aday gösterip “BAĞIMSIZ ADAY” aldatmacasıyla hem kendinizi gülünç duruma düşürmeyin hem de öğretmenlerimizin algısına hakaret etmeyin!

Atalar, “Yenilen pehlivan güreşe doymazmış” derler.

Biz inatla sizi doyuruncaya kadar yeneceğiz...”

Hodri meydan…!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.