Talip GEYLAN,“Yönetici Atamalarında Bu Kez Hak Eden Kazansın.”

Talip GEYLAN,“Yönetici Atamalarında Bu Kez Hak Eden Kazansın.”

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip GEYLAN, Genel Başkan Yardımcısı Selahattin DOLĞUN ile birlikte 16.04.2019 tarihinde Osmaniye’de ziyaretlerde bulundu. Genel Başkan’a TÜRKAV Genel Başkanı Ebubekir KORKMAZ da eşlik etti.

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip GEYLAN, Genel Başkan Yardımcısı Selahattin DOLĞUN ile birlikte 16.04.2019 tarihinde Osmaniye’de ziyaretlerde bulundu. Genel Başkan’a TÜRKAV Genel Başkanı Ebubekir KORKMAZ da eşlik etti.

Genel Başkan ve beraberindeki heyet 1968 yılında şehit edilen Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Ruhi KILIÇKIRAN ile Şehit Öğretmen Yasemin TEKİN ve kızı Betül TEKİN’in kabrini ziyaret etti. Yasemin TEKİN, Bitlis İli Merkez Düzköy Erikli Köyü İlkokulu öğretmeni iken, 25.10.1993 tarihinde kendisi gibi öğretmen olan eşi Bayram TEKİN ve tek çocuğu olan kızı Betül ile birlikte şehit edilmişti.

Genel Başkan daha sonra Osmaniye Valisi Ömer Faruk COŞKUN, Osmaniye İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk OKUMUŞ, Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürü Aydın ALBAK, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Murat TÜRK, Ülkü Ocakları Osmaniye Şube Başkanı Hasan Şahin CEYLAN, Osmaniye Belediye Başkanı KADİR KARA, MHP Osmaniye İl Başkanı A. Melih LOŞ ve Türk Eğitim Sen Osmaniye Şubesini ziyaret etti.

Genel Başkan aynı gün akşam Osmaniye Şube’nin düzenlediği programa katıldı. Programda Osmaniye Şube Başkanı Ahmet Kandemir ve şube yönetim kurulu üyeleri, temsilci ve üyelerimiz katıldı.

Denge hesabı gütmeden, milletinin ve devletinin yanında saf tutan, Türkiye sevdalılarının olduğu milli bir sivil toplum örgütüyüz.

Toplantıda bir konuşma yapan Genel Başkan Talip Geylan, Türk Eğitim-Sen’in, 2002 yılında 125 bin 863 olan üye sayısının 16 yıl içinde 210 bin seviyesine geldiğini bildiren Geylan, “Bu yaklaşık 100 binlik bir artış demek. Emekli olanlar, istifa edenler, kamu görevinden ayrılanlar ve vefat edenleri sayarsak net 100 bin artış, sizlerin 350 bin kişiyi üye yaptığınız anlamına gelir ki bu gerçekten çok ciddi bir rakam.” diye konuştu.

Türk Eğitim-Sen ve Türk Kamu-Sen’i, seven sevmeyen herkesin imrenerek takip ettiğini ve başarılarını takdir ettiğini kaydeden Geylan, “Türkiye Kamu-Sen ve bağlı sendikalar olarak milli birer sivil toplum kuruluşuyuz. Türkiye’nin en muteber ve takip edilen sendikasıyız. Denge hesabı gütmeden, milletinin ve devletinin yanında saf tutan, Türkiye sevdalılarının oluşturduğu milli bir sivil toplum örgütüyüz.” dedi.

Toplumumuza, tüm anne, babalara, siyasetçilerimize, medyaya sesleniyorum, öğretmenlerimizi koruyun.

Eğitim çalışanlarına yönelik şiddete tepki gösteren Geylan, öğrencisi tarafından öldürülen Necmeddin Kuyucu öğretmenimizin acısının yüreğimizde taze olduğunu söyledi. Eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin dozunun giderek arttığını ifade eden Geylan, devletin ve güvenlik güçlerinin önleyici tedbirleri mutlaka alması, cezaları ağırlaştırması gerektiğine dikkat çekti. Öğretmenlere yönelik şiddetin sadece öğretmenlerimizin meselesi olmadığını vurgulayan Geylan, “Toplumumuza, tüm anne-babalara, siyasetçilerimize, medyaya  sesleniyorum, öğretmenlerimizi koruyun. Eskiden veliler okula gelerek 'hocam eti senin kemiği benim' der ve canından bir parçayı böyle bir teslimiyet ve güven içinde öğretmene emanet ederdi. Şimdi ise durum tam tersi bir hale geldi. ”

Türk Eğitim-Sen’in 24 Kasım Öğretmenler Günü Anketi’nde öğretmenlere yönelik şiddet ile ilgili önemli sonuçların yer aldığını söyleyen Geylan, “Buna göre, ankete katılanların yüzde 29.3’ü okulda/okul çevresinde şiddet gördüğünü ifade etmiştir. Şiddete maruz kalanların yüzde 84.7’si şikâyette bulunmadığını belirtmiştir. Yüzde 67’sinin öğrenci ya da velisi tarafından şiddete maruz kaldığını bildirmiştir. Canının parçasını öğretmene koşulsuz teslim eden bir toplumdan öğretmene şiddet uygulayan taciz eden bir toplum haline geldik. Buna bir an önce, hem toplum bazında hem emniyet bazında önlemler almalıyız.” diye konuştu.

Yazılı sınavda başarılı olanlara mülakat puanı olarak yazılı sınav puanını verin.

Yönetici atama yazılı sınavının 21 Nisan tarihinde yapılacağını söyleyen Geylan, tüm adaylara başarılar diledi. Yazılı sınavın ardından yapılacak mülakatlarda kul hakkı yenilmemesi gerektiğinin altını önemle çizen Geylan, Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulundu: “ Yazılı sınavda başarılı olanlara mülakat puanı olarak yazılı sınav puanını verin. Hak gaspına ve adaletsizliklere göz yummayın. Bir takım çeteler tarafından yapılan türlü usulsüzlüklere izin vermeyin. Bu kez bileğinin hakkıyla, alnının teriyle hak eden kazansın.” dedi.

Daha sonra Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara Genel Başkan Geylan’a plaket takdim etti.4428-11812114

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.