Taşeron için Maliye ve Çalışma Bakanlarından farklı açıklamalar

Taşeron için Maliye ve Çalışma Bakanlarından farklı açıklamalar

Maliye Bakanı Ağbal taşerona kadro çalışmasıyla ilgili açıklama yaptı. Maliye Bakanı Naci Ağbal, taşeron işçilerin kamuda istihdam edilmesine ilişkin açıklamasında, "Çalışmalarımız tamamlanma aşamasına doğru gidiyor. Yakında inşallah bittiğinde Sayın Başb

Maliye Bakanı Ağbal taşerona kadro çalışmasıyla ilgili açıklama yaptı. Maliye Bakanı Naci Ağbal, taşeron işçilerin kamuda istihdam edilmesine ilişkin açıklamasında, "Çalışmalarımız tamamlanma aşamasına doğru gidiyor. Yakında inşallah bittiğinde Sayın Başbakanımız da bizler de açıklama yapacağız" ifadesini kullandı. Bakan Ağbal’ın bu sözleri taşeron işçilerin kafasını karıştırdı. Çünkü iki gün önce Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, düzenlemenin 2016 sonuna bile yetişmeyeceğini açıklamıştı.

Çalışma Bakanı Süleyman Soylu, karar verilmesi gereken birkaç önemli konunun daha olduğunu ve bu sebepten dolayı sürecin uzadığını belirtmişti. Soylu, belediyelerle ilgili olarak henüz bir noktaya gelinmediğini belirterek makul bir süre içerisinde kamuoyu ile paylaşma ümidinde olduklarını söylemiş ve Maliye Bakanı ile Çalışma Bakanlığı yetkililerinin bir araya gelerek çözüm üretmeye çalıştıklarını belirtmişti.

Maliye Bakanı Naci Ağbal ise Çorum ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin taşeron işçilerin kamuda istihdamı konusunda gelinen son nokta nedir? Sorusuna Bakan Ağbal, hükümet olarak bu konuda verdikleri sözü yerine getireceklerini belirtti. Ağbal verdiği cevapta, bakanlık olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile bu çalışmaları yürüttüklerini ve bu aşamada, özellikle bu uygulamanın yapılacağı bazı bakanlıklarla ve mahalli idarelerle içeriği ve şekli konusunda teknik detayları çalıştıklarını bildirdi.

Bakan Ağbal, taşerona kadro çalışması ortaya çıktığı zaman her bakımdan tamam olması, hem çalışanlar bakımından istedikleri, bekledikleri sonuç elde edilmesi hem de kamu hizmetlerinin sunumunda yeni getirilecek istihdam modelinin katkı vermesi için çaba gösterdiklerini söyledi. Ağbal "Çalışmalarımız tamamlanma aşamasına doğru gidiyor. Yakında inşallah bittiğinde Sayın Başbakanımız da bizler de açıklama yapacağız" ifadesini kullandı.

ARTIK YETER. SONA GELİNMELİ!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun çalışmalar uzayacak açıklamasının hemen ardından Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın çalışmaların yakında tamamlanacağını açıklaması taşeron işçilerin kafasını iyice karıştırdı. Geride bıraktığımız yaklaşık 4 aylık süreçte hemen her gün farklı bir taşeron açıklamasının yapılmış olması bundan sonrasının da farklı olmayacağını gösteriyor. Taşeron işçiler artık uyku bile uyuyamadıklarını belirterek, konunun biran önce sonuçlandırılmasını istiyorlar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.