Taşeronda ikinci değerlendirmede iki şart!

Taşeronda ikinci değerlendirmede iki şart!

İkinci değerlendirme başvuru yapan kişinin gerekli şartlara sahip olup olmadığı üzerinden yapılacak. Bu iki şart yerine getirilmişse kişinin kapsamda olup olmadığı sorgulanacak.

Okan Güray Bülbül

Taşeronda inceleme basladı 40 güne tamamlanacak

İkinci değerlendirme başvuru yapan kişinin gerekli şartlara sahip olup olmadığı üzerinden yapılacak. Bu iki şart yerine getirilmişse kişinin kapsamda olup olmadığı sorgulanacak.

Kamu kurumlarında kurulan komisyonlar taşeron işçilerin başvurularını değerlendirmeye başladı. İnceleme süresinin 40 günü geçmemesi ve 2 Nisan tarihinde de kadro geçişlerinin tamamlanması hedefleniyor.

Kamuda çalışan taşeron işçiler 2018’e kadro başvurularıyla başladı. Kadroya geçişte yılbaşında başlayan süreç devam ediyor. Bugünlerde kamu kurumlarında kurulan tespit komisyonları başvuruları değerlendiriyor. Kadroya geçişin ilk aşaması, kapsamdaki kişilerin başvuruları oldu.

SÜREÇ NASIL İŞLİYOR?

2-11 Ocak tarihlerinde kamuda çalışan taşeron işçiler, görev yaptıkları kamu idaresine gerekli başvuruları yaptılar. Bu başvurular için kamu idarelerinde tespit komisyonu kuruldu. Komisyonlar başvuruları incelemeye başladı. Kamu kurumlarında kurulan tespit komisyonları, başvuruları inceleyecek ve başvuru yapanlarla ilgili durumu ilan edecek. Bu tespit için gerekli incelemeler, başvuru yapan kişinin kapsamda olup olmadığı ve gerekli kriterleri sağlayıp sağlamadığı üzerinden yapılacak. Komisyon öncelikle başvuru formunun eksiksiz doldurup doldurmadığını kontrol edecek.

KAPSAMLI KONTROL

İkinci değerlendirme başvuru yapan kişinin gerekli şartlara sahip olup olmadığı üzerinden yapılacak. Bu iki şart yerine getirilmişse kişinin kapsamda olup olmadığı sorgulanacak. Bu sorgulama tespit komisyonu tarafından EKAP sistemine girilerek yapılacak. Kişinin kapsamda olduğu kesinleştiğinde, 4 Aralık 2017’de çalışıyor olup olmadığı SGK kayıtlarından kontrol edilecek. Bu husus da teyit edildiğinde değerlendirme tamamlanacak. Bu sürenin 40 günü geçmemesi ve 2 Nisan’da kadro geçişlerinin tamamlanması hedefleniyor.

İTİRAZ HAKKI DA VAR

Değerlendirmelere itiraz hakkı bulunuyor. Kişiler başvuru sonrası üç gün içinde komisyona itiraz etmek durumundalar. Aksi takdirde komisyonun tespitine itiraz imkanı ortadan kalkacak. İtiraz komisyon tarafından değerlendirilecek ve kişiye yazılı olarak bildirilecek.

Sözlü, yazılıya da uygulamalı

Sınav; yalnızca yazılı, yalnızca sözlü, yalnızca uygulamalı şekilde yapılabileceği gibi yazılı ve sözlü, sözlü ve uygulamalı şekillerde yapılabilecek. Sınavın nasıl olacağı bakanlıklarda bakan, diğer idarelerde ilgili idarenin üst yöneticisi tarafından belirlenecek. Sınava katılacakların çalıştıkları alanlar dikkate alınarak, farklı yöntemde sınav uygulanabilecek.

Sorular bildiğiniz yerden!

Sınavların yeri, günü ve saatine ilişkin bilgiler ilgili idarenin internet sayfasında ilan edilecek. Sınav soruları çalışanların yaptığı işle ilgili konulardan seçilecek. Bu nedenle endişe etmeye gerek yok. Yazılı sınav, sınav kurulu tarafından yüz puan üzerinden değerlendirilecek. 50 puan alan başarılı sayılacak. Sonuçlar kamu kurumunun internet sitesinden ilan edilecek.

2 Nisan itibarıyla kadrodalar

Kesin listede ismi yer alan kişiler, kadroya geçirilmek için kamu kurumuna bazı belgeleri sunacak. Daha önce çalıştıkları kamu kurumuna karşı açtıkları davalardan feragat ettiklerine dair mahkeme şerhi bulunan belgeyi çalıştıkları kamu kurumuna sunacaklar. Bütün bu işlemlerin 2 Nisan 2018 tarihi itibarıyla sonlanması hedefleniyor. Böylece nisan ayı itibarıyla taşeron işçilerin kadroya geçiş süreci tamamlanacak.

Kamu kurumlarında kurulan tespit komisyonları gelen başvuruları değerlendiriyor.

Kaynak : Akşam

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.