Tekeli'ye özgürlük istiyor, işgalci İsrail'i lanetliyoruz

Tekeli'ye özgürlük istiyor, işgalci İsrail'i lanetliyoruz

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi üyemiz Yrd. Doç. Dr. Cemil Tekeli, eşi ve kızının da yer aldığı 35 kişilik bir kafileyle Kudüs’e yaptığı ziyaretin ardından Türkiye’ye dönmek üzereyken 15 Ocak’ta Tel Aviv Ben Gurion Havalimanı

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi üyemiz Yrd. Doç. Dr. Cemil Tekeli, eşi ve kızının da yer aldığı 35 kişilik bir kafileyle Kudüs’e yaptığı ziyaretin ardından Türkiye’ye dönmek üzereyken 15 Ocak’ta Tel Aviv Ben Gurion Havalimanı’nda hukuksuz bir şekilde gözaltına alınmış, 21 Ocak’ta mahkemeye çıkarılmış ve gözaltı süresi uzatılmıştır.

Yapılan sözde mahkemede duruşma herkese kapatılmış, Cemil Tekeli’nin, ailesi ve avukatıyla görüşmek dâhil, tüm iletişim hakları yasaklanmış, kamuoyuna da hiçbir açıklama yapılmamıştır.

Adaletin, hukukun ve ahlakın en küçük bir emaresinin dahi olmadığı bu gözaltına alma skandalı, İsrail’in işgalci olduğu kadar insanlık düşmanı bir fikriyata da sahip olduğunu bir defa da ortaya koymuştur.

İsrail, Filistin devletinin egemenlik sahasında gecekondu bir devlet olarak kurulduğundan bu yana, bölgede kan ve gözyaşı eksik olmamış, dünyanın gözü önünde her türlü hukuksuzluğa imza atmış, insan haklarını ihlal etmiş, özgürlükleri kısıtlamış, Filistinlilere hayatı zindan etmiş, taş atan çocuklara kurşunla cevap vermiş; yeni yerleşim alanları açarak işgalini her geçen gün genişletmiş, Filistinlilere hayatın her alanını dar etmiş; başta Filistin olmak üzere, Kudüs ve diğer şehirlere ziyarete ve akademik çalışmaya giden insanlara bile her türlü zorluğu çıkarmış, zulmü reva görmüştür.

İşgalciler, işledikleri suçu, yaptıkları zulmü dünyaya duyurmak amacıyla haber yapan gazetecileri defalarca cezaevine atmış, yardım için giden barış elçisi insanlara kurşun yağdırmış, bilimsel çalışma yapmak amacıyla giden insanlara akademik özgürlüğe karşı kör olduğu göstermiş, binlerce masum insanı sorgusuz sualsiz, hukuksuz ve ahlaksız bir şekilde hapse atmış, zulüm defterinde her geçen gün yeni bir sayfa açmıştır. Üyemiz Cemil Tekeli’nin 15 Ocak’ta alıkonulması, insanlık dışı muameleye en son örnek olmuştur.

Dünyanın jandarmalığına soyunan emperyalist bir devletin Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmesi kararının ardından, başta Türkiye olmak üzere, bütün dünya ayağa kalkmış, aldıkları bu tepkiden sonra gözü dönen işgalciler masum insanlara zulüm ederek gayrimeşruluğunu bir kez daha ifşa etmiştir.

Filistin halkına her türlü zulmü reva gören işgalci İsrail’in haksız ve hukuksuz muamelesini, seyahat özgürlüğüne yönelik baskıcı ve yasakçı tavrını kınıyor, uluslararası kamuoyunu daha duyarlı olmaya, zalime karşı sesini yükseltmeye davet ediyoruz.

Hak ve özgürlük mücadelesi veren, mazlum Filistin halkının her zaman yanında olan Eğitim-Bir-Sen olarak, keyfi gözaltını olayını ve bunun uzatılmasını lanetliyor, Cemil Tekeli’nin bir an evvel özgürlüğüne kavuşmasını diliyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.