Tekli Eğitim Uyarısı: Kalabalık Sınıflar, Norm Fazlası Öğretmenler

Tekli Eğitim Uyarısı: Kalabalık Sınıflar, Norm Fazlası Öğretmenler

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 2019 yılında geçilmesi planlanan tekli eğitim sistemi hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 2019 yılında geçilmesi planlanan tekli eğitim sistemi hakkında önemli açıklamalar yaptı. Genel Başkan, bazı okullarımızda alt yapı dikkate almadan şeklen tekli eğitime geçildiğini söyleyerek, bunun sonucunda sınıf mevcutlarının artarken bir kısım öğretmenlerin de norm fazlası olduğuna dikkat çekti.

Genel Başkan açıklamasında şunları kaydetti:

"2019 yılına kadar ikili eğitim kalkacak tüm ülkede tekli eğitime geçilecek." Bu Hükümetin 2019 hedefi. Karşı mıyız? Tabi ki, HAYIR, ancak alt yapı ne alemde diye de sormadan geçemiyorum.

Hükümetin tekli eğitime geçme hedefi var diye, bazı okullarımızda alt yapı dikkate almadan şeklen tekli eğitime geçildiği, sınıf mevcutları artarken, bir kısım öğretmenlerin norm fazlası olduğu da bir gerçektir.

Benzeri acele sebebiyle 4+4+4 sistemine geçildiğinde de uyarılarımız dikkate alınmamış ve sınıf öğretmenlerinin %20'si norm fazlası olmuş, zorlama alan değişikliği yapılarak fazlalık değerlendirilmeye çalışılmıştı.

O gün yapılan zorlama alan değişikliği birçok öğretmen bugün hala bir büyük problemdir. Yeni alanında hepsi değilse de mutsuz olan pek çok öğretmenin varlığı bugünün gerçeğidir.

Hesapsız kitapsız yapılan değişiklikler uzun zaman çözülemeyen ciddi problemler yaşanmasına sebep olmaktadır. Şuan alt yapıya dikkat edilmeden yapılan acele tekli eğitime geçiş gibi.

Şayet MEB tekli eğitime geçiş konusunda keyfi uygulamalara seyirci kalırsa, norm kadro dışına atılmış, mutsuz öğretmen profilini hep birlikte seyretmeye devam ederiz. Çözüm ne olacak? Hiç düşündünüz mü?

Bütün bunlardan sonra MEB dönüp şu ilimizde boş oturan şu kadar öğretmen var, demektedir. Plansız, programsız, alala acele yapılan işlerin sorumluluğu elbette öğretmenlerde değil, MEB'dedir. Keyfiliği ne zamana kadar seyredeceksiniz?”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.