Tezgahlar olmak, Tarlada rençber olmak için eğitim fakültesi diplomasına gerek yok!

Tezgahlar olmak, Tarlada rençber olmak için eğitim fakültesi diplomasına gerek yok!

Polis olmak için, mağazada tezgahlar olmak için ya da ailenizin tarlasında rençber olmak için eğitim fakültesi diplomasına gerek yok! Dolayısıyla; Eğitim fakültesi mezunları pek tabii ki ÖĞRETMEN olarak istihdam edilmek zorundadır.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda; "500 bin mezunun birikmiş olmasının sorumlusu asla gençlerimiz değildir. Bu tablonun mesulü; yıllardır plansız-programsız şekilde, yerel/siyasi kaygı ve beklentilerle eğitim fakültesi açan, fakülte kontenjanlarını da yine buna göre belirleyenlerdir." dedi.

İşte o açıklama:

1]Polis olmak için, mağazada tezgahlar olmak için ya da ailenizin tarlasında rençber olmak için eğitim fakültesi diplomasına gerek yok! Dolayısıyla; Eğitim fakültesi mezunları pek tabii ki ÖĞRETMEN olarak istihdam edilmek zorundadır.

2] 500 bin mezunun birikmiş olmasının sorumlusu asla gençlerimiz değildir. Bu tablonun mesulü; yıllardır plansız-programsız şekilde, yerel/siyasi kaygı ve beklentilerle eğitim fakültesi açan, fakülte kontenjanlarını da yine buna göre belirleyenlerdir. #AsılMüjde60bin atamadır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.