TFF Başkanı Büyükekşi, lig maçları için açıklamalarda bulundu

TFF Başkanı Büyükekşi, lig maçları için açıklamalarda bulundu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi yaptığı açıklamada, tüm liglerdeki maçların süre sınırı olmaksızın ertelendiğini duyurdu. İşte detaylar..

TTF Başkanı Büyükekşi yaptığı konuşmada, MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e attığı yumruk nedeniyle TFF Yönetim Kurulunun Levent'te yaptığı toplantıda sonra basın mensuplarına bilgilendirme yaptı.

Süper Lig'in 15. haftasında sahada olan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının sonrasında hakem Halil Umut Meler'e yapılan davranışa sert tepki veren Mehmet Büyükekşi, "Halil Umut Meler'e yapılan insanlık dışı alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Halil Umut Meler'in sağlık durumunu yakından takip ediyor, değerli hakemimize acil şifalar diliyoruz" ifadelerine yer verdi.

"Tüm liglerdeki maçlar süresiz olarak ertelenmiştir"

Saldırının Türk futbolunun tüm üyelerine yapıldığının altını çizen Büyükekşi, şu ifadelerde bulundu:

"Bugüne kadar hakemleri hedef gösteren, hakemlere yönelik suça teşvik eden herkes bu aşağılık suçun ortağıdır. Kulüp başkanlarının, yöneticilerinin, teknik direktörlerinin, televizyon yorumcularının hakemleri hedef gösteren sorumsuz açıklamaları bugün bu alçak saldırıya zemin hazırlamıştır. Yıllar önce olmuş bazı olayları bugün olmuş gibi sürekli gündeme getiren herkes bu çirkinliğin sorumlusudur. Bu insanlık dışı saldırının sorumluları ve azmettiricileri hakkında devletimizle eş güdümlü olarak hak ettikleri tüm cezai işlemler uygulanmaya başlanmıştır. Sorumlu kulüp, kulüp başkanı, yöneticileri ve Halil Umut Meler'e saldırıda bulunan tüm suçlular, en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu kararı ile tüm liglerdeki maçlar süresiz olarak ertelenmiştir." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.