Toç Bir-Sen 7. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi

Toç Bir-Sen 7. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi

Toç Bir-Sen 7. Olağan Genel Kurulu Ankara’da gerçekleştirildi. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın da katıldığı genel kurulda mevcut başkan Hüseyin Öztürk ve yönetimi güven tazeledi.

Yoğun ilgi ve heyecanla gerçekleştirilen genel kurula Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Toç Bir-Sen Genel Başkanı Hüseyin Öztürk, Memur-Sen’e bağlı sendikaların genel başkanları ve yöneticileri, delegeler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Genel Kurulda konuşan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, yedincisi gerçekleştirilen Toç Bir-Sen olağan genel kurulunun hayırlara vesile olmasını dileyerek seçilecek yönetimin ilk günkü heyecanla çalışmalarını sürdüreceğine inancının tam olduğunu dile getirdi. Bakanlık olarak kamu görevlilerinin refah seviyesinin yükselmesi adına sosyal paydaşlarla istişarelerinin süreceğini ifade eden Bakan Kirişçi, “Toç-Bir-Sen ile birlikte, uyum içerisinde, Bakanlığımız çalışanlarının ekonomik, sosyal ve özlük hakları ile ilgili yürüttüğümüz çalışmalardan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Tabanından ayrılmayan, ne istediğini bilip tepeden bakmayan ve saha içerisinde mücadele eden, tarım ve orman alanında çalışanların haklarını korumak için gayret gösteren bir sendikayı ülkemize kazandıranlara da bu vesileyle teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Konuşmasında tarımın, ülkenin ve Türkiye Yüzyılı'nın en stratejik alanlarından biri olduğunu ifade eden Bakan Kirişci, Gençleri tarımsal üretimin her aşamasında daha fazla görmek istediklerini dile getirerek tarım ve orman çalışanlarının rehberliğinin çok önemli olduğunu ifade etti. Kirişci, "Sahada daha fazla bulunmanızı ve daha aktif olmanızı bekliyorum. Ülkemizin bölgesel özelliklerine göre hazırladığımız planların uygulanmasında, gerektiğinde ihtiyaca göre revize edilmesinde ve bölge halkı tarafından benimsenmesinde sizin çabalarınız çok önemlidir. Sizlerin bilgi ve birikiminizi sahaya, tarımsal üretim süreçlerine daha fazla yansıtmak mecburiyetindeyiz." şeklinde konuştu.

Kamu görevlilerin çalışma şartlarının iyileştirilmesinin çalışma barışı adına da oldukça önemli olduğunu söyleyen Vahit Kirişçi, sorunların çözümü adına Toç Bir-Sen’in önemli bir paydaş olduğunu dile getirerek, “Orman muhafaza memurlarının teknik hizmetler sınıfına dahil edilmesi için yetkili sendikamız Toç Bir-Sen ile birlikte bir çalışma başlatacağız” dedi. 2022 yılı içerisinde 3 bin yeni personelin Bakanlık bünyesinde göreve başladığını ifade eden Kirişçi, “Bakanlığımızın ihtiyaçları doğrultusunda personel alımlarımız 2023 yılı içerisinde de devam edecektir. Ayrıca sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi konusunun çözüme kavuşması ile birlikte DSİ ve Orman Genel Müdürlüğümüz başta olmak üzere bakanlık birimlerindeki 17 bin 438 sözleşmeli çalışma arkadaşımız kadroya geçmiş olacak. Hiçbir meseleyi ihmal etmeden çalışmaya, üretmeye ve sağlıklı neticeler almaya devam edeceğiz. Türkiye olarak tüm kötü senaryoları saf dışı bırakacak bir dinamizme ve enerjiye sahibiz. Elbette Türkiye Yüzyılı; tarım ve ormancılığın da yüzyılı olacaktır. Bir aile olarak bu hedefe yürürken bugüne kadar çalışmalarımızda yer alan, destek veren tüm sendika temsilcilerimize teşekkür ediyorum. Akif İnan ağabeyimiz başta olmak üzere ahirete irtihal eden tüm geçmişlerimize de rahmet diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı. 

Yalçın: Memur-Sen kazanımlarıyla, mücadelesiyle sendikacılığın kitabını yazmıştır

Olağan Genel Kurul’da konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise Memur-Sen’in büyük ve güçlü bir aile olduğunu ve bu gücü sayısal büyüklükten değil kuruluş kodlarından aldığını ifade etti. Memur-Sen olarak mücadeleden hiç yılmadan, her geçen gün daha da artırarak sürdüreceklerini ifade eden  Yalçın; ”Memur-Sen ailesi büyük bir ailedir, Memur-Sen Ailesi güçlü bir ailedir. Bizi güçlü kılan sayısal çoğunluğumuz değil, ayağımızı bastığımız zemin, hareket noktamız ve ona sadakatimizdir. Onun için Anadolu’nun kabul görmüş değerlerini baş tacı edelim. Medeniyet değerlerimize yaslanan, oradan beslenen, hiç kimsenin diline, dinine, mezhebine, meşrebine bakmadan herkesi emek mücadelesinde bir ve beraber görüp, onları kucaklayan, kuşatan bir hareket olarak yolculuğumuz devam edecek. Çünkü bunun en büyük teminatı Memur-Sen olarak şimdiye kadar ortaya koyduğumuz grafik, ortaya koyduğumuz kazanım skalasıdır. Güçlü sendikacılık noktasında Memur-Sen rüştünü ispat etmiş, toplumda güven duygusu oluşturmuş, ama hiçbir zaman sayısal çoğunluğun güven hissine yaslanmamış, her zaman durduğu noktadan gücünü almıştır. Bizim durduğumuz yerdir bizi güçlü kılan. Bu açıdan bu yolculuk sürecek. Bu gayret sürecek” şeklinde konuştu.

Memur-Sen’in sendikal alanda toplu sözleşme hakkını alarak, 6 toplu sözleşmede 802 kazanımla, demokratik zeminde verilen mücadeleyle sendikacılığın kitabını yazdığını vurgulayan Yalçın, “Mücadelemiz ve gayretlerimiz sürecek. Tüm kamu görevlileri ‘Başaracaksa bunu Memur-Sen başarır’ diyorlar. Bu güveni boşa harcamadan şimdiye kadar hem özlük hakları hem de özgürlük alanında açtığımız kulvarları, kazanımlarımızı arttırmaya devam edeceğiz” dedi.

“Bizler derdi millet, kendi millet yükü yeniden güçlü bir medeniyet olan bir teşkilatız”

Yalçın davaya gönül ve ömür verenler oldukça Memur-Sen’in ve Toç Bir-Sen’in üyesine, ülkesine, yer küreye katkısı süreceğinin ifade ettiği konuşmasını şöyle tamamladı: “Bizler derdi Millet, kendi Millet yükü yeniden güçlü bir medeniyet olan iddialı, idealist ve entelektüel bir teşkilatız. Bu anlamda yarına ilişkin yolculuğumuzu güçlü kılmak açısından sendikacılığın okulunu oluşturup Genç Memur-Sen’den kadrolar yetişirken, Toç Bir-Sen’imizin ‘Toç Bir-Sen Akademi’ ile yeni filizlere yatırım yapması dava hassasiyetidir, bu dava adamlığı refleksidir. O nedenle Hüseyin Öztürk Başkanımızı ve ekibini yürekten alkışlıyorum. Davaya gönül ve ömür verenler oldukça Memur-Sen’imizin, Toç Bir-Sen’imiz büyümesi, güçlenmesi, yolculuğu devam edecek, üyesine, ülkesine, yer küreye katkısı sürecektir. Medeniyet ufkumuzu, dünyanın tamamına yayma konusundaki uluslararası olarak ortaya koyduğumuz çalışmalarımız devam edecektir. Sendikal mücadeleye, davaya omuz veren, her zaman yük alan, savrulmayan, her zaman dik duran Toç Bir-Sen’imizi yürekten kutluyor, 7. Olağan Genel Kurulu’nun hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Öztürk: “Memur-Sen’in parçası olmaktan gurur duyuyoruz, onur duyuyoruz” 

Olağan Genel Kurul’da teşkilata hitap eden Toç-Bir-Sen Genel Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Öztürk ise Memur-Sen Konfederasyonu’nun mücadelesinde yer almanın övünç kaynağı olduğunu ifade ederek “Türkiye’nin en büyük emek örgütü Memur-Sen’in ilkeli, onurlu ve dik duruşuyla kamu çalışanlarımızın, milletimizin ve ümmetin umududur. İnsana saygı, emeğe değer anlayışıyla hareket eden, İdeolojik sendikacılık anlayışına karşı değerler sendikacılığını savunan, inançlı, ihlaslı ve ahlaklı sendikacılığın adresi, çalışma hayatının dezavantajlı grupları olan, engellilere, emeklilere ve kadınlara öncelik veren, kamu görevlisinin refahı, emeğin itibarı için mücadele eden, zalime karşı, mazlumdan yana olan,1 milyonu aşan üyesi, entelektüel birikimiyle Toplu Sözleşmenin mimarı, yetkinin ve kazanımın adresi Memur-Sen’in parçası olmaktan gurur duyuyoruz, onur duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

“Toç Bir- Sen tarım-orman çalışanlarının güvencesidir”

Toç Bir-Sen’in tarım-orman çalışanlarının güvencesi, yarınlarının sigortası, Milletin, ümmetin, derdiyle dertlenmeyi vazife bilen soylu bir sendikal hareket olduğunun altını çizen Öztürk, “Büyük sendika olmanın, büyük sorumluluklar getirdiğini vurgulayan Öztürk, “Toç Bir-Sen olarak tüm teşkilatımızla omuz omuza vererek emek mücadelesini, hedefleri ve başarı çıtasını yükseklere taşıdık. Büyük sendika olmak, büyük sorumluluk yüklenmek demektir. Bu farkındalıkla sendikal harekete ‘ilklerimizle birlikte’ yeni bir nefes kazandırdık. ‘Alınteri ve emek kutsaldır’ diyerek çalışanlarımızın haklı taleplerini Toplu Sözleşme masalarında, Kamu Personeli Danışma Kurulu ve Kurum İdari Kurulu Toplantılarında kazanıma dönüştürdük. Kazanımlarımıza onlarcasını eklemenin yanı sıra, çözülemez denen sorunları çözdük.  Yeni dönemde de soylu mücadelemize inanmış, davamıza gönül ve emek vermiş dava neferlerimizle birlikte hak arama mücadelesindeki bilgi, birikim ve tecrübemizle daha güçlü bir şekilde büyük hedeflere yürüyecek, taleplerimizin karşılık bulması için var gücümüzle mücadele edecek, yeni yüzyılda yeni kazanımlara hep birlikte imza atacağız” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından devam eden 7. Olağan Genel Kurul’un sonunda mevcut Genel Başkan Hüseyin Öztürk Güven tazelerken yönetim ise şu şekilde oluştu.

Genel Başkan : Hüseyin ÖZTÜRK

Genel Sekreter : Sabri KIZILKAYA                                      

Genel Başkan Yardımcısı (Mali İşler) : Harun SARIDOĞAN                                  

Genel Başkan Yardımcısı (Teşkilatlanma)   : Ayhan AKDENİZ

Genel Başkan Yardımcısı (Hukuk ve Toplu Sözleşme) : Zekeriya YAZICI            

Genel Başkan Yardımcısı (Eğitim ve Sosyal İşler)   : Fikret AKDENİZ                  

Genel Başkan Yardımcısı (Basın ve İletişim)   : Fatih KURT 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.