Toplu Sözleşmede Bakan ve Bürokratların Sessizliğine Tepki

Toplu Sözleşmede Bakan ve Bürokratların Sessizliğine Tepki

5. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri sürüyor. Hizmet kolları tekliflerinin komisyonlarda ele alınmasının ardından komisyon raporlarının müzakeresine geçildi.

5. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri sürüyor. Hizmet kolları tekliflerinin komisyonlarda ele alınmasının ardından komisyon raporlarının müzakeresine geçildi.

Yapılan son toplantıya; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın katıldı. Bunun yanı sıra Memur-Sen Yönetim Kurulu üyeleri ve bağlı sendikaların genel başkanları toplantıda hazır bulundu.

Ali Yalçın konuşmasında şöyle dedi: 

“Sayın Bakanım, eminim ki arkanızdaki arkadaşlara ‘izin’ konusu ‘toplu sözleşmenin kapsamında mı’ diye sorsak ‘hayır’ diyeceklerdir, biz ise ‘kapsamı içindedir’ diyeceğiz. Aslında kimseye sormaya gerek yok, toplu sözleşmenin kendisine sorduğumuzda izin konusu Cuma izni ve Hac izniyle birlikte toplu sözleşmenin kapsamına girdiğinden sorumuzun cevabı kendiliğinden ortaya çıkacaktır. Bugünkü çalışmamızda, komisyon raporlarının açıklanması gerçekleştirilecek ve 6 hizmet kolundaki arkadaşlarımız yine tekliflerini anlatacaklar ise bu, aynı sunumun üçüncü kez yapılması anlamına gelecektir, bu da tekrardan başka bir şey olmayacaktır. Biz bugün kamu işveren heyetinden bir karar olmasa da değerlendirme, kanaat, bir perspektif bakışı bekliyoruz. Her hizmet kolunun komisyon raporundaki bütünlüğe, tekliflerin her birine dönük değerlendirmeyi ister siyaset makamı olarak sizin, ister bürokrat makamı olarak Kamu İşveren Heyeti temsilcilerinin değerlendirme yapmasını görmek ve duymak istiyoruz. Çünkü masa hala tam olarak toplu sözleşmeye girmiş değil. Gündem belirledik, komisyonlar bu çerçevede çalıştı ancak hala toplu sözleşmeyle, tekliflerimizle ilgili tek bir cümle kurmuş değiliz. Bugün masa konuşmaya başlasın istiyoruz.”

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.