Trafik ve İlk Yardım dersini kimler okutur?

Trafik ve İlk Yardım dersini kimler okutur?

İlköğretim sınıflarında okutulan "Trafik ve İlk Yardım" derslerine yükseköğrenim görmüş emniyet görevlileri görevlendirilebilmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Öğretmen Olarak Atanacakların Atamalarına Esas Olan Alanlar ile Mezun Oldukları Yükseköğretim Programları ve Aylık Karşılığı Okutacakları Derslere İlişkin Esasların ekinde yer alan Bazı Derslerin Hangi Alan Öğretmenleri Tarafından Okutulacağına İlişkin Açıklamalarda ise "Trafik ve İlk Yardım: Beden Eğitimi, Biyoloji, Fen ve Teknoloji, Sağlık Bilgisi ile Sağlık Alanı öğretmenlerince aylık karşılığı okutulur. Tıp fakültesi mezunlarınca ücret karşılığı okutulur." Beden Eğitimi, Biyoloji, Fen ve Teknoloji, Sağlık Bilgisi ile Sağlık Alanı öğretmenlerince okutulacağı belirtilmiştir.

Ayrıca 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 125. maddesi "Milli Eğitim Bakanlığınca, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında ders programlarına eğitim amacı ile zorunlu uygulamalı trafik ve ilk yardım dersleri konulur. Bu dersler için Valilik ve Kaymakamlıkça yükseköğrenim görmüş emniyet görevlileri görevlendirilebilir" hükümleri doğrultusunda İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile temas kurularak, ilköğretim sınıflarında okutulan "Trafik ve İlk Yardım" derslerine yükseköğrenim görmüş emniyet görevlileri görevlendirilebilmektedir.

www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.