TRT personel atama yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

TRT personel atama yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

14 Nisan 2009 SALIResmî GazeteSayı : 27200

YÖNETMELİK

Türkiye Radyo-Televizyon Kurumundan:

TÜRKİYE RADYO-TELEVİZYON KURUMU HİZMETLERİNİN TANIMI VE

BU HİZMETLERE ATANACAK PERSONEL YÖNETMELİĞİNDE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 24/9/2008 tarihli ve 27007 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Hizmetlerinin Tanımı ve Bu Hizmetlere Atanacak Personel Yönetmeliği ekinde yer alan EK 1'in 9 sıra numaralı bölümünün 3 üncü kısmının (c) satırı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“c.Tecrübe : Bilgi teknolojileri alanında Mühendis (Başmühendis dâhil), Sistem Çözümleyici, Çözümleyici, Programcı ve Bilişim Uzmanı kadrolarında en az 8 yıl çalışmış olmak.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin ekinde yer alan EK 2'nin 5 sıra numaralı bölümünün 3 üncü kısmına aşağıdaki (d) satırı eklenmiştir.

“d.Tecrübe : Memur veya sözleşmeli statüde en az 6 yıl süre ile Mühendis unvanında görev yapmış olmak.”

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin ekinde yer alan EK 2'nin 6 sıra numaralı bölümünün 3 üncü kısmının (a) ve (c) satırları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“a.Tahsil : Fakülte veya en az 4 yıllık yüksekokul mezunu olmak.”

“c.Tecrübe : Kurumda Bilişim Uzman Yardımcısı kadrosunda en az 3 yıl çalışmış olmak veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarında Bilişim Uzmanı unvanını elde etmiş olmak.”

MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin ekinde yer alan EK 2'nin 7 sıra numaralı bölümünün 3 üncü kısmının (a) satırı aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı kısma aşağıdaki (d) satırı eklenmiştir.

“a.Tahsil : Fakülte veya en az 4 yıllık yüksekokul mezunu olmak.”

“d.Tecrübe : Aşağıdaki maddelerde belirtilen tecrübelerden birisine sahip olmak.

1) Fortran, Pascal, Visual Basic, Sql, Oracle, Java, C, C+, C++, C#, Delphi, Flash, Asp.Net, Perl, Flex, PHP programlama dillerinden en az ikisini yazılım geliştirebilecek düzeyde bilmek ve belgelemek.

2) Unix, Linux, Windows server işletim sistemlerinin en az ikisini kurulum ve yönetimini yapabilecek düzeyde bilmek ve belgelemek.

3) Fakülte veya yüksek okulların bilgisayar ile ilgili bölümlerinin birinden mezun olmak.”

MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğin ekinde yer alan EK 4'ün 4 sıra numaralı bölümünün 3 üncü kısmının (a) satırı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“a.Tahsil : Fakülte veya yüksekokul mezunu olmak. (Yurtiçi veya yurtdışı yayın kuruluşlarının yayın, yapım, program veya haber hizmetlerinde en az 2 yıl çalışmış olanlarda bu şart aranmaz.)”

MADDE 6 – Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici maddeler eklenmiştir.

“GEÇİCİ MADDE 2 – (1) Kurumda stajyer sanatçı veya stajyer montajcı unvanı ile görev yapan personel yeterlik sınavında başarılı olmaları halinde sanatçı veya montajcı kadrolarına atanabilir.”

“GEÇİCİ MADDE 3 – (1) Kurumda, Koruma ve Güvenlik Memuru unvanlı kadroda görev yapan personelin Memur unvanlı kadroya atanmalarında memur unvanlı kadro için öngörülen tahsil şartı aranmaz.”

MADDE 7 – Bu Yönetmelik 2/2/2009 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 8 – Bu Yönetmelik hükümlerini Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Genel Müdürü yürütür.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.