TSK'dan Kuzey Irak'a operasyon! 5 ilden 40 uçak...

TSK'dan Kuzey Irak'a operasyon! 5 ilden 40 uçak...

Kuzeyı Irak'ta PKK'nın hedeflerine yönelik hava operasyonu düzenlendiği açıklandı. 5 ilden havalanan 40 uçak operasyona katıldı.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre TSK Kuzey Irak'a hava harekatı düzenledi.
TSK, Kuzey Irak'ta PKK hedeflerine hava operasyonu düzenlendiğini açıkladı. 4 Şubat'ta Gara ve Hakurk kamplarındaki PKK hedefleri vuruldu.

TÜRKİYE 40 SAVAÇ UÇAĞIYLA VURDU

Terörle mücadele harekatı kapsamında, dün gece Kandil'e şimdiye kadar yapılan en büyük operasyon yapıldı. Terörle mücadele harekatı kapsamında, dün gece boyunca çok sayıda F-4E 2020 ve F-16 uçağı ile yapılan sınır ötesi harekatta, Irak'ın kuzeyinde Kandil bölgesinde terör örgütüne ait tespit edilen hedefler, akıllı mühimmat kullanılarak etkisiz hale getirildi. Alınan bilgiye göre, terörle mücadele harekatı kapsamında, dün gece boyunca Kandil bölgesine hava operasyonu düzenlendi.

5 İLDEN 40 UÇAK HAVALANDI

Diyarbakır, Malatya, Bandırma, Ankara-Akıncı ve Merzifon’daki üslerden havalanan 40 kadar uçak yakıt ikmali için üslere dönüş yapmadan tanker uçağından yakıt alarak uzun süreyle Kandil’i vurdu. Kandil’de 100’e yakın hedefi imhada lazer güdümlü bombalar ile sığınak delici nüfuz edici bombalar (NEB) kullanıldı.

Operasyonda, Irak'ın kuzeyinde Kandil bölgesinde terör örgütüne ait tespit edilen hedefler, akıllı mühimmat kullanılarak etkisiz hale getirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.