Türk askeri Musul'da

Türk askeri Musul'da

Musul'da bulunan Türk birliğinde yapılacak görev değişimi için 150 asker, 20 civarında tank eşliğinde Başika bölgesine gönderildi. Bölgedeki asker sayısı 300 oldu.

Peşmergenin eğitimi için 2,5 yıldır Musul yakınlarında bulunan askeri birlik değiştirildi. Bölgedeki güvenilir kaynaklardan alınan bilgiye göre, 2,5 yıldır peşmergenin eğitimi için Musul yakınlarında bulunan Türk birliğinin değiştirilmesi için Başika bölgesine 150 civarında asker karayoluyla gönderildi. Birliklerin değişimi dolayısıyla 20-25 tank da bölgeye intikal etti.

 

KOALİSYONUN BİLGİSİ DAHİLİNDE
Irak ve Suriye'de terör estiren koalisyon güçleri savaş gemilerini Ak Deniz'e yolladı. Rusya da aynı gerekçeyle gemi, uçak ve askerleriyle Suriye'ye yığınak yaptı. DAEŞ'e hava operasyonları sürerken Irak internet basını, 1200 civarında Türk askerinin Irak’ın Musul kenti yakınındaki Zelkan bölgesinde konuşlandırıldığını yazdı. Konuyla ilgili olarak Haber10'un Ankara kulislerinden edindiği bilgiye göre Türk askeri Musul'un Başika bölgesine intikal etti. Askerin o bölgeye intikali, rutin eğitim ve toplanma faaliyetlerinin bir parçası olarak planlandı.

 

MUSUL DOĞRU SURİYE DEĞİL
Genelkurmay kaynaklarından Türk askerinin Musul'a intikal ettiği bilgisi doğrulanırken, Suriye'ye geçiş yapıldığı şeklindeki haberlerin ise gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

IRAK BASINI NE YAZMIŞTI
Türk askerinin Zelkan bölgesinde konuşlandırıldığının, tank ve ağır silahların da bulunduğu belirtilen Irak’ın Monsuad-El Irak, Irak Press ve Burtratha news sitelerindeki haberde, "1200 civarında Türk askerinin Irak’ın Musul kenti yakınındaki Zelkan bölgesinde konuşlandırıldı, tank ve ağır silahlar da var" denilmişti.

Kaynak: Haber10

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.