Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi'nden Çankırı ve Düzce Çıkarması!

Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi'nden Çankırı ve Düzce Çıkarması!

Genel Sekreter Musa Akkaş ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan, 18 Nisan tarihinde Çankırı’da ziyaretlerde bulundu.

Genel Sekreter Musa Akkaş ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan, 18 Nisan tarihinde Çankırı’da ziyaretlerde bulundu. Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk’ü ziyaret eden Genel Başkan Yardımcıları, daha sonra Çankırı Şube’de yönetim kurulu üyeleri ve üniversite temsilcileri ile toplantı yaptılar. Üniversite çalışanlarını da ziyaret eden Genel Başkan Yardımcıları burada soruları cevaplandırdı.

Genel Sekreter Musa Akkaş ve Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Dolğun, 19 Nisan tarihinde Düzce’de istişarelerde bulundu. Genel Başkan Yardımcıları İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit’i ziyaret etti. Daha sonra Genel Başkan Yardımcıları Düzce’de istişare toplantısına katıldı. Toplantıda Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Düzce, Zonguldak, Bolu, Sakarya, Kocaeli 1 No’lu Şube Başkanları ve şube yönetim kurulu üyeleri, okul, kurum ve ilçe temsilcileri ile şube kadın komisyonları hazır bulundu.

Toplantının açılış konuşmasını Düzce Şube Başkanı İsmail Şişman yaptı. Genel Sekreter Musa Akkaş ve Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Dolğun da birer konuşma yaptı.

Genel Başkan Yardımcıları toplantıda yaptıkları konuşmada; Memur-Sen’in sendikal baskı iddialarının ardından Cumhurbaşkanı’nın, “Ne yapacak? Seni makamından mı alacak? Alsın. Seni memurluktan atabilir mi? Atamaz. Çünkü 657 denilen bu yasa bir defa sizi güçlü bir şekilde koruma altına almıştır” şeklindeki sözlerini değerlendirdi. Akkaş ve Dolğun, “Sayın Cumhurbaşkanı bizleri şaşırtmıştır. Zira 2002 yılından bu yana Hükümet yetkilileri memur-işçi ayrımının ortadan kaldırılmasından, 657 Sayılı DMK’nın köhne olduğundan dem vuruyordu. Devletin en tepesinde yer alan Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu açıklaması, ülkemizde iş güvencemiz bağlamında bir taahhüt niteliğindedir. Dolayısıyla iş güvencemiz ile ilgili tartışmalar artık bitmiştir. Öte yandan tabi ki kamuda zoraki, baskı ile üyelik çalışması yapılıyorsa, buna birlikte karşı çıkalım. Bizler bu baskıyı 17 yıldır yaşıyoruz. Keşke bizim yaşadığımız baskılar da dikkate alınsaydı.” dedi.

Akkaş ve Dolğun; Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın yerel seçimler sonrasında çalışanlara baskı yapıldığı, mobbing uygulandığı, zoraki üye yapıldığı iddiaları ile ilgili de açıklama yaptı. Ali Yalçın’a seslenen Genel Başkan Yardımcıları, “17 yıldır Hükümetin gücünü yanınıza alarak çalışanlara baskı yaptınız. Gayri ahlaki davranışlarınız anlatmakla bitmez. ‘Bize üye olmazsanız, adaylığınız kalkmaz’, ‘Bize üye olursanız şef, müdür olursunuz’ şeklinde baskı yapan sizin yöneticileriniz değil miydi? Hatta daha geçen hafta bu olumsuz tabloyu Sivas’ta yaşadık. 17 yıldır çalışanlara zulmedeceksiniz, ahlaksızlığı meşru kılacaksınız, bugün ise ciyak ciyak bağırarak, ahlaktan bahsedeceksiniz. Yok öyle yağma!”

Türkiye Kamu-Sen’in kurulduğu 1992 yılından bu yana ahlaki değerlere bağlı kalarak sendikacılık yaptığını bildiren Genel Başkan Yardımcıları, “Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen; büyüyerek, güçlenerek yoluna devam etmektedir. Bizler Türk milletinin devleti ve ülkesiyle bölünmez bütünlüğüne inanmış, ‘İlkemiz önce ülkemiz’, ‘Türkiye sevdamız ekmek için kavgamız’ diyerek yola çıkmış bir sendikayız. 28 Şubat girişimine karşı set olduk. 15 Temmuz hain darbesinde meydanlara indik. Bu duruşumuzu birilerine yaranmak için değil, inandığımız değerler için sergiledik.

Dava adamlığının adresi Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen’dir. Buna rağmen her türlü sendikal baskıyı yaptılar. Tehdit ettiler ama gücümüzü kıramadılar. Çünkü bizler gerçekten iman eden ve inanan insanlarız. Ülke sevdalılarıyız. Güzel ahlakı, erdemi, onuru şiar edinmiş bir sendikayız. Derdimiz vatan ve millettir” diye konuştu.  

Genel Başkan Yardımcıları sözlerini şöyle sürdürdü: “Çalışanlar, üzerindeki baskı ortadan kalkınca, sendikanızdan istifa etmeye başladılar. İstifalar artınca çareyi Bakanlardan, Cumhurbaşkanı’ndan yardım istemekte buldunuz. Ders almak istiyorsanız,  Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen olarak size yardımcı oluruz. Kamuda haksız ve hukuksuz uygulamalar ile her türlü zulüm ve baskı karşısında nasıl dik durulacağını öğretiriz ama siz de o inanç ve iman yok. Sizin için yolun sonu göründü. O kadar ah aldınız ki, bunun bedelini ödeyeceksiniz.”

Toplantıda yönetici atamaları, sözleşmeli öğretmenlik, Öğrenci Andı, Ağustos ayında yapılacak toplu sözleşme konuları da masaya yatırıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.