Türk Eğitim-Sen, İl İçi Özür Grubu Mağduru Öğretmenlerle Bir Araya Geldi

Türk Eğitim-Sen, İl İçi Özür Grubu Mağduru Öğretmenlerle Bir Araya Geldi

Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan, 31.12.2020 tarihinde il içi özür grubu mağdurlarından gelen talep üzerine onlarla online toplantı gerçekleştirdi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan, 31.12.2020 tarihinde il içi özür grubu mağdurlarından gelen talep üzerine onlarla online toplantı gerçekleştirdi.

Ocak ayında yapılacak özür grubu tayinlerinde il içi mağdurlarına da tayin hakkı verilmesini talep eden öğretmenler, ailelerinden ayrı yaşamak zorunda kaldıklarından, bu durumun onları gerek psikolojik gerekse verim anlamında olumsuz yönde etkilediğinden söz ettiler. Sadece kağıt üzerinde aynı il içinde göründüklerini belirten öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan il içi özür grubu mağdurlarını aileleri ile birleştirmesini istediler.

Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Yaşar Şahindoğan, tıpkı iller arası özür grubu mağdurlarında olduğu gibi, il içi özür grubu mağdurlarının da yanında olduklarını belirterek, bu meslektaşlarımızın yaşadığı aile dramlarına dikkat çekti. 

İller arası ve il içi özür grubu mağdurlarının seslerine her daim ses olduklarını, bu öğretmenlerimizin mağduriyetlerini Milli Eğitim Bakanlığı’na ulaştırdıklarını, yaptıkları eylemlerde, basın açıklamalarında her zaman onların yanında olduklarını bildiren Şahindoğan, sorunun çözümünün en azından 50 kilometre sınırı getirilmesinde olduğunu ifade etti. 

Aynı il içinde bile olsa bazı ilçeler arasındaki mesafenin iki ilin birbirine olan mesafesinden daha uzak olduğunu söyleyen Şahindoğan, “Örneğin Adana’nın Aladağ ilçesi ile Adana’nın Pozantı ilçesi arasındaki mesafe 213 kilometredir. Ankara’nın Çankaya ilçesi ile Evren ilçesi arasındaki mesafe 173 kilometredir. Gaziantep’in Araban ilçesi ile Nurdağı ilçesi arasındaki mesafe 123 kilometredir. Samsun’un Çarşamba ilçesi ile Vezirköprü ilçesi arasındaki mesafe 150 kilometredir. Öğretmenlerimiz sadece kâğıt üzerinde aileleri ile aynı il içinde bulunmaktadır. Bu kadar mesafeyi aynı gün içinde gelip gidemeyecekleri için öğretmenlerimiz ailelerinden ayrı yaşamak, ayrı ev açarak ayrı masraf yapmak durumunda kalmaktadır. Yazıktır, günahtır! Milli Eğitim Bakanlığı il içi özür grubu mağdurlarının sesine kulak vermelidir. Türk Eğitim-Sen olarak talebimiz; en azından 50 kilometre sınırı getirilerek, parçalanmış ailelerin birleştirilmesidir. Ayrıca hem iller arası hem de il içi özür grubu mağdurları için mutlaka il/ilçe emri getirilmelidir” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum