Türk Eğitim-Sen Sahaya İndi - Kırşehir, Nevşehir, Niğde ve Aksaray

Türk Eğitim-Sen Sahaya İndi - Kırşehir, Nevşehir, Niğde ve Aksaray

Genel Sekreter Musa AKKAŞ ile Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Talip GEYLAN 25-28 Şubat 2016 tarihlerinde sırasıyla Kırşehir, Nevşehir, Niğde ve Aksaray illerinde düzenlenen istişare toplantılarına iştirak ettiler.

Genel Sekreter Musa AKKAŞ ile Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Talip GEYLAN 25-28 Şubat 2016 tarihlerinde sırasıyla Kırşehir, Nevşehir, Niğde ve Aksaray illerinde düzenlenen istişare toplantılarına iştirak ettiler.

Dört günlük program çerçevesinde düzenlenen toplantılara Şube Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra ilçe ve işyeri temsilcileri katıldılar. Sendikal çalışmaların yanında eğitim çalışanlarını ilgilendiren yerel ve genel gelişmeler hususunda da görüş alışverişinde bulunulan istişarelerde, Merkez Yönetim Kurulu üyeleri de katılımcılara hitaben bilgilendirici konuşmalar yaptılar.

Genel Sekreter Musa Akkaş ve Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Talip Geylan, yaptıkları konuşmalarda yetki sürecinde izlenecek yol ve üye çalışmalarına yönelik planlamalarla ilgili olarak temsilcileri bilgilendirdiler. Eğitim çalışanlarının ihtiyacı olan gerçek sendikal mücadelenin ve kazanımların muhafaza edilebilmesinin tek yolu olan ahlaklı mücadelenin tek adresinin Türk Eğitim Sen olduğunu vurgulayan Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, teşkilat yöneticilerinin biraz daha gayretli olmaları gerektiğine vurgu yaptılar.

Memur Sen’in sadece son iki Toplu Sözleşmede sergilediği beceriksizliğin ve çalışanları adeta pazarlamış olmasının, kamu çalışanlarının neden Türkiye Kamu Sen’e muhtaç olduğunu göstermesi bakımından somut deliller olduğuna işaret edilen konuşmalarda; Türkiye Kamu-Sen’in kararlı mücadelesinin hem sendikal geleceğimiz hem de çalışma hayatının geleceği için tek yol olduğu vurgulandı.

Mili Eğitim Bakanlığı’nın, ortaya koyduğu olumsuzluklarla, eğitim alışanlarının hasmı gibi durduğunu ifade eden Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, başta Bakan Nabi Avcı olamak üzere tüm MEB bürokratlarına çağrıda bulunarak vazifelerinin gereği doğrultusunda, eğitimin ve eğitim çalışanlarının huzuru için gayret göstermelerini istediler. Koskoca Bakanlığı, sendika görünümlü bir paralel çetenin talan ve yağmasına mahkum bırakanların, gelecekte hiçte iyi anılmayacağını söyleyen Yönetim Kurulu üyeleri, bugün yaşanan rezilliklerin müsebbiplerinin hem hukuk ve hem de millet vicdanında er ya da geç mahkum olacaklarını ifade ettiler.

9 Nisan’da yapılacak İLKSAN ilçe temsilcileri seçimi konusunda da katılımcıları bilgilendiren konuşmacılar; Türk Eğitim Sen üyesi olan delegelerin, eğitim çalışanlarının helal alınterlerine 1996’dan itibaren olduğu gibi sahip çıkmaya devam edeceklerini belirterek, basit hesaplar peşinde koşarak ve iftiralarla eğitim çalışanlarını ve onların kurumunu tahkir eden sözde sendikanın tutumunu da eleştirdiler. İLKSAN’ın geleceği üzerine karar alacak iradenin MEB ve ilgili kanunu değiştirecek olan TBMM olduğu halde İLKSAN’ın kapatılması üzerinden şov yapanlara seslenen konuşmacılar, “madem iddianızda samimisiniz o halde tek başına kanun çıkarabilecek çoğunlukta olan ağa babalarınıza söyleyin bir gecede değiştirsinler kanunu. Hem bu ahlaklı samimi tavrı göstermeyeceksiniz, hem de İLKSAN’ı yöneten fedakar ve temiz insanlara ahlaksızca iftira atacaksınız” diyerek çağrıda bulundular.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.