Türk Eğitim-Sen Yöneticileri Osmancık'ta

Türk Eğitim-Sen Yöneticileri Osmancık'ta

Genel Sekreter Musa AKKAŞ ile Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Talip GEYLAN 19 Nisan 2016 Salı günü Çorum/Osmancık İlçe Temsilciliği’nin düzenlediği istişare toplantısına katıldılar.

Genel Sekreter Musa AKKAŞ ile Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Talip GEYLAN 19 Nisan 2016 Salı günü Çorum/Osmancık İlçe Temsilciliği’nin düzenlediği istişare toplantısına katıldılar. Toplantıya Çorum Şube Başkanı Selim Aydın  ile yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Kargı, Dodurga, Oğuzlar ve İskilip ilçe teşkilatları da programda hazır bulundular.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla birlikte İlçe Temsilcisi Salim Sal tarafından gerçekleştirilen açılış konuşmasının ardından Türkiye Kamu-Sen Çorum İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Selim Aydın bir konuşma yaptı.

Daha sonra Merkez Yönetim Kurulu üyeleri Talip Geylan ve Musa Akkaş söz alarak katılımcılara hitap ettiler.

Geçen hafa yapılan İLKSAN seçimlerinde ilçe ve il genelinde gösterilen başarıdan dolayı teşkilat yöneticilerini kutlayan ve üyelere teşekkür eden Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, üye sayısı fazla olmasına rağmen cesaret edip seçime giremeyen ve kaçışın adını da sözde boykot koyan sözde yetkili sendikanın beceriksizliğinin bir kez daha tescillendiğini ifade ettiler. Bu sendika tarafından İLKSAN’a yönelik yürütülen iftira kampanyasının, aslında eğitimcilerin itibarını rencide ettiğini ve öğretmenleri kendi kurumlarını dahi yönetmekten aciz bir meslek grubu gibi gösterecek bir tabloya neden olduğunu belirterek, bütün eğitim çalışanlarını mesleğin itibarını rencide eden bu sendikaya karşı tavır almaya davet ettiler.

15 Mayıs tarihinde hizmet kollarındaki sendika sayılarının tespit edileceğine dikkat çeken konuşmacılar, kamu çalışanlarının tek ve gerçek temsilcisinin Türkiye Kamu-Sen olduğunu belirterek, hem çalışma hayatında huzurun sağlanması hem de memurların kazanılmış haklarının korunması için sarı sendikacılığa geçit verilmemesi ve her alanda adam gibi sendikacılığın adresi olan Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikalara güç verilmesi gerekliliğini belirttiler. Gerek Toplu Sözleşmelerde yaşanan skandallar ve gerekse kamu çalışanlarının haklarına yönelik olumsuz girişimler karşısında sergilenen kayıtsızlığın sözde yetkili sendikanın aymazlığına somut işaret olduğunu vurgulayan Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, kamu çalışanlarının artık bu çirkin gidişe dur demesi gerektiğini söylediler.

Konuşmalarında terörle mücadelede hayatını kaybeden güvenlik görevlilerini de rahmetle yad eden Genel Merkez yöneticileri, terörle mücadeleye, son terörist itlaf edilinceye kadar kararlılıkla devam edilmesi gerektiğini belirttiler. Terörle mücadelede Türkiye Kamu-Sen’in yerinin, Devletin yanı başı olduğunu vurgulayan konuşmacılar, vakti geldiğinde de Çözüm Süreci adı altında terör unsurlarına alan açan sorumluların makamı ve görevi ne olursa olsun mutlaka hukuk önünde hesap vereceklerini ifade etiler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.