Türk Eğitim-Sen'de Yetki Sevinci! 4 Üniversitede...

Türk Eğitim-Sen'de Yetki Sevinci! 4 Üniversitede...

Türk Eğitim-Sen'de yetki sevinci! Türk Eğitim Sen, Osmangazi, Anadolu, Bilecik Şeyh Edebali ve Eskişehir Teknik Üniversitesi'nde en fazla üyeye sahip olarak yetkili sendika oldu.

Türk Eğitim-Sen'de yetki sevinci! Türk Eğitim Sen, Osmangazi, Anadolu, Bilecik Şeyh Edebali ve Eskişehir Teknik Üniversitesi'nde en fazla üyeye sahip olarak yetkili sendika oldu.

Türk Eğitim Sen Eskişehir 2 Nolu Şube tarafından yapılan açıklamada "4688 sayılı Kamu görevlileri sendikaları kanunu emri gereği her yıl 15 mayıs tarihlerinde yapına iş yeri yetkili sendika toplantıları, 2020 yılı için malum salgın sürecinden dolayı 15 temmuz  tarihine ertelenmişti. Eskişehir ve Bilecik ilinde üniversitelerde yapılan ve muhatap kamu çalışan sendikalarınca imza altına alınan mutabakat metinleri sonucunda Eskişehir ve Bilecik'te bulunan üniversitelerde Türk Eğitim Sen Eskişehir, Bilecik 2 Nolu Şube farklı şekilde  yetkili sendika olarak tarihi bir başarıya imza atmış bulunmakta. Şube sorumluluk alanında bulunan tüm iş yerlerinde en fazla üyeye sahip olarak 4 üniversitede yetkili sendika durumuna gelmiştir. Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde kurulduğu günden bugüne yetkili, Eskişehir Teknik Üniversitesinde Kurulduğu 2019 yılında alınan yetki, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde kurulduğundan beri yetkili olan sendika sorumluluk alanında en fazla kamu çalışanına sahip Eskişehir Anadolu Üniversitesinde yapılan tespitte 523 üye sayısıyla en çok üyeye sahip sendika olarak ilk defa yetkili olmaya hak kazandı" denildi. 

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Şube Başkanı Gürol Yer "Öncelikle sendikamıza inanıp, güvenen ve üye olarak destek olan 4 üniversitede toplam 1213 Türk Eğitim Sen Ailesinin mensubu cesur yürekli üyemize minnet ile teşekkür ediyorum. Yalnızca ve yalnızca sendikacılık yaparak, sendikacılığı fabrika ayarlarına getirerek aldığımız bu sonuçlar oldukça net ve tartışmasızdır. Arkamızda hiçbir gücün nefesi olmadan, hiçbir iradenin gölgesi bulunmadan, vatan, millet, mukaddesiyat ilkelerimize sahip sendikal beklentilerine cevap verdiğimiz üniversite mensubu akademik ve idari çalışanların tercihleri asla tesadüf değildir. Sendikasına sahiplenme, sendikasına güvenme, sendikasına kendini ait hissetme duygusunun yansımasını yaşamaktayız. Bu güvene mazhar olmak, böyle bir sevginin odağında olmak bizler için en büyük mutluluktur. Temennimiz bize duyulan güvene layık olmaktır. Geçmiş tecrübelerimiz önümüz süreçte neler yapmamız gerektiğini, bizden beklentilerin ne olduğunu çok iyi bilmemize imkan tanıyor. Bunların yanına sorumlu olmayı verilen yetkiyi etkili kullanmayı başararak bundan önce olduğu gibi bundan sonrada daima artarak, büyüyerek ve nitelikli işler yaparak beklentileri cevaplayacağız. Mağdur ve mazluma el uzatıp, sahip çıkarak, gerekeni gerektiği gibi yaparak çalışmalarımız devam edecek ve üniversitelerimizde canı yanan, yüreği burkulan, haksızlığa uğrayan her çalışana el uzatmanın sözünü verirken bu olumsuzlukları yaşayanlar  unutmasınlar; Türk Eğitim Sen var" dedi. 

Genel Başkan Talip Geylan'dan Tebrik!

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklama, Şube Başkanı Gürol Yer'i tebrik ederek şöyle dedi: "Faaliyet alanındaki 4 üniversitemizde de gayretlerini yetki ile taçlandıran bütün yol arkadaşlarımı Şube Başkanım @gurolyer1968  nezdinde tebrik ediyorum. Rabbim hepsinden razı olsun."

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.