Türk Eğitim Sen’den Geleceğin Mimarı Çocuklarımıza Bir Armağan Daha..!

Türk Eğitim Sen’den Geleceğin Mimarı Çocuklarımıza Bir Armağan Daha..!

Türk Eğitim Sen’den Geleceğin Mimarı Çocuklarımıza Bir Armağan Daha..!

2021 “Hacı Bektaş Veli” “Yunus Emre” “Ahi Evran” Yılı Anısına,

Türk Eğitim Sen’den Geleceğin Mimarı Çocuklarımıza Bir Armağan Daha..!

İnsanlık ve Türk milli tarihine baktığımızda, kültür ve medeniyetlerin oluşmasında manevi önderlerin çok büyük etkilerinin olduğu görülmektedir. Üstün ahlaklı ve merhametli bir insan ancak bilgi, engin tecrübe, hoşgörü, insan sevgisiyle birleşince yetişebilmektedir. Bu bakış açısı Türk milletine manevi önder olmuş, Türk milli kültürüne, Anadolu Türklüğüne büyük katkılar sunan bilge kişiliklerle ete kemiğe bürünmüştür.

2021 yılı,  UNESCO tarafından; Yunus Emre’nin vefatının 700. yıl dönümü olması nedeniyle “Yunus Emre ve Türkçe Yılı”, Ahi Evran’ın doğumunun 850. yılı olması münasebetiyle, “Ahi Evran Yılı”, Hacı Bektaş Veli’nin doğumunun 800. Yılı olması nedeniyle “Hacı Bektaş Veli Yılı” olarak ilan edildi.

Bu kapsamda, Anadolu’da Türk varlığının pekişmesi için çok büyük hizmetlerde bulunmuş Ahilik Teşkilatının kurucusu Ahi Evran’ın doğumunun 850. yılı olması nedeniyle Türk Eğitim-Sen olarak Türk kültürünün önemli bir değeri olan Ahi Evran’a ve eşi Fatma Bacı’nın Türk milletinin üretime katılması ve meslek sahibi olma yönündeki emeklerine bir kültür kitabıyla dikkat çekmek istedik. Yine Türk dili ve kültürünün en önemli şahsiyetlerinden Yunus Emre’nin vefatının 700. yıl dönümünde, Türkçemizin medeniyet dili kimliğiyle bir kez daha dünyaya duyurulmasına vesile olacak “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” anısına Türk Eğitim Sen olarak, Türk kültürünün önemli bir değeri olan Yunus Emre’ye ve Türk diline dikkat çekip onu çocuklarımızın severek okuyabileceği bir eserle buluşturmak istedik. Ayrıca Türk kültürünün önemli bir değeri olan Hacı Bektaş Veli’yi ve onun değerlerini “Hacı Bektaş Veli Yılına “ özel çocuklarımızın keyifle okuyacağı bir eserler anlatmak istedik.

Bu minvalde, “ Türk çocuğu atalarını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır”, ilkesine uygun olarak Türk Eğitim Sen “Bilim Kurulu”nun gözetiminde alanında yetkin yazarlar tarafından hazırlanan; “Çocuklar İçin Yunus Emre”, “Çocuklar İçin Ahi Evran” ve “Çocuklar İçin Hacı Bektaş Veli” eserleriyle, Türk kültür tarihinde eşsiz izler bırakmış Türk büyüklerimizin, manevi önderlerimizin bıraktıkları kültür hazinesinden bütün çocuklarımızın ilham almasını temenni ederek, hayırlı olmasını diliyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.