Türk Eğitim-Sen'den LGS öğrencilerine 'Online Tercih Danışma Bürosu'

Türk Eğitim-Sen'den LGS öğrencilerine 'Online Tercih Danışma Bürosu'

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan şunları söyledi: “Pandemi sürecinde ne yazık ki eğitime zorunlu ara verildi.

LGS sonuçları 16 Temmuz tarihinde açıklanacak. Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi de, LGS’ye giren öğrencilerimize tercihlerinde yol göstermek amacıyla Online Tercih Danışma Bürosu kuracak. Alanında uzman eğitimcilerimizin rehberlik hizmetinde bulunacağı büromuzda, öğrencilere telekonferansla hizmet verilecek.  
LGS’ye giren öğrencilerimiz Türk Eğitim-Sen’in Tercih Danışma Bürosundan, 20-22 Temmuz tarihlerinde 11:00-17:00 saatleri arasında ücretsiz olarak yararlanacak. Öğrenciler 17 Temmuz mesai bitimine kadar Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi’ni arayarak, zoom programına bağlanmak için randevu alabilecek. Öğrenciler, sendikamızın vereceği şifre ve ID numarası ile sisteme bağlanarak tercihleri konusunda merak ettiği soruların cevabını bulacak.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan şunları söyledi: “Pandemi sürecinde ne yazık ki eğitime zorunlu ara verildi. Bu dönem özellikle LGS ve YKS’ye hazırlanan öğrencilerimizi olumsuz yönde etkiledi. Elbette MEB’in EBA üzerinden yaptığı ders yayınları ve internet tabanlı ders anlatımları oldu ancak bir kez daha söylüyoruz; yüz yüze eğitim hiçbir şeyin yerini tutmaz. İnterneti hatta bilgisayarı olmayan çok sayıda aile olduğunu düşündüğümüzde sınavlara hazırlanan çocuklarımız ciddi oranda zorlandı.

Evet, ciddi bir emek veren, gecesini gündüzüne katarak çalışan, alın teri döken çocuklarımız sınavlara girdi, şimdi ise sıra doğru tercih yaparak hayatlarının bu önemli dönemecini tamamlamakta…

LGS’ye giren öğrencilerimizin tercihlerini çok dikkatli ve en doğru şekilde yapması büyük önem taşımaktadır. Çünkü tercihlerde yapılacak en küçük bir hata, öğrencilerin ortaöğretim hayatını doğrudan etkileyecektir. Bu nedenle öğrenciler tercihlerini deneyimli öğretmenler eşliğinde yapmalıdır. Ücretsiz rehberlik hizmeti veren büromuzdan, herkes yararlanabilecektir. Bu yıl danışmanlık hizmetimizi çocuklarımızın sağlığını riske etmemek için yüz yüze olarak değil, dijital ortamda vereceğiz. ”

LGS Tercih Bürosundan yararlanmak isteyenler 0312 424 09 60/1749-1750 nolu telefondan randevu alabilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.