Türk Eğitim Sen'in "O" Öğretmenlere İzin Verilsin Talebi

Türk Eğitim Sen'in "O" Öğretmenlere İzin Verilsin Talebi

Türk Eğitim Sen olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderdiğimiz yazıda yükseköğrenim görenlere gereken her türlü kolaylığın gösterilmesi, öğretmenlerin haftalık ders programlarının yükseköğrenim görmelerine fırsat verecek şekilde ayarlanması için Valilikle

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul ve kurumlarda görev yapan okul yöneticisi ve öğretmenlerden yükseköğrenim görenlere izin vermede sıkıntıların yaşandığı, öğretmenlerin ders programlarının ise yükseköğrenim görmesine fırsat verecek şekilde düzenlenmediği yönünde Sendikamıza şikayetler gelmektedir. Oysa ki, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023 Vizyon Belgesi’ndeki hedefleri arasında öğretmenlerin en az yüksek lisans düzeyinde eğitim almalarının amaçlandığı dikkate alındığında yükseköğrenim gören öğretmenlere gereken kolaylığın gösterilmemesinin kabulü mümkün değildir.

Anayasamızın 42. maddesinde “Kimse, eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz.” hükmüne yer verilmiş olup madde hükmüne göre her Türk vatandaşı eğitim ve öğretim hakkına sahiptir.  Milli Eğitim Bakanlığı İzin Yönergesi’nin “Diğer İzinler” başlıklı 18. maddesinin 1/e fıkrasında “Memurlardan lisansüstü öğrenime devam edenlere, görevlerini aksatmamak şartıyla izin verilmesi hususunda gerekli kolaylık sağlanır. Öğretmenlerin ders programları, lisansüstü öğrenimlerine devam edebilmelerine imkân verecek şekilde düzenlenir.” hükmüne yer verilmiş olup madde hükmünde memurlara yükseköğrenime devam edebilmeleri için gereken kolaylığın sağlanması gerektiği belirtilmiş, öğretmenler özelinde de haftalık ders  programlarının yükseköğrenime devam edebilmelerine imkan verecek şekilde ayarlanması gerektiği ifade edilmiştir.

Öğretmenlerin yükseköğrenim almalarına ilişkin olarak Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya SELÇUK bir açıklamasında “Öğretmen eğitiminde değişiklik yapacağız. Birkaç günlük eğitimler yeterli değil. Öğretmenin asgari iki dönem tezsiz yüksek lisans düzeyinde eğitim almasını bekliyoruz. Sadece tezsiz yüksek lisans değil, sertifikalarla, içerik katkılarıyla, okulların gelişim planları ve modellerinin desteklenmesiyle eğitim fakültelerinde öğretmenlerimizin yüz yüze, çevrimiçi ya da çevrimdışı eğitim almasını istiyoruz.”; ifadelerine yer vermiştir. Sayın Bakanımızın açıklamalarından öğretmenlerin yükseköğrenim görmelerinin teşvik edileceği, öğretmenlerin eğitim düzeylerinin yüksek lisans seviyesine çıkarılması gerektiği anlaşılmaktadır.

Türk Eğitim Sen olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderdiğimiz yazıda yükseköğrenim görenlere gereken her türlü kolaylığın gösterilmesi, öğretmenlerin haftalık ders programlarının yükseköğrenim görmelerine fırsat verecek şekilde ayarlanması için Valiliklere talimat verilmesini talep ettik.Bakanlığa gönderdiğimiz yazı için tıklayınız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.